Het Spotify lijstje van... Arjan van Dalen! Het Spotify lijstje van... Arjan van Dalen!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

, Arjan van Dalen

Het Spotify lijstje van... Arjan van Dalen!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Arjan van Dalen ,

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Frontman van Leeuwarder formatie Nom de Plume. Wist eerder dit jaar met zijn band in Podium Asteriks de bandcontest Highway to Hell te winnen. Het leverde hen een optreden op metalfestivals Dokk'em Open Air en Into the Grave op. Omschreef op het podium van Into the Grave zijn band als "de Cola Light van het festival". Velen zullen het niet met hem eens zijn maar zeker is dat de luisterbare herrie van Nom de Plume beschouwd kan worden als één van de grote verrassingen van 2012. Dat u het even weet. 

Hier de lijst, daar de motivatie!

Deftones – Prince 
Een snoeihard dier, beetje stiekem ook.  Echt een stiekem liedje. Misschien door het vele lucht dat zanger Chino produceert gecombineerd met de vreemde alliteraties ,klemtonen en zijn “Ik sta in mijn nakie” gekrijs. 

Minus The Bear – Diamond Lightning 
Van de plaat Infinity Overhead.  Ze zoeken niet echt duidelijk hun grenzen op. Het kabbelt allemaal maar een beetje voort. Is dat erg? Neuj, aangezien er qua compositie en geluiden genoeg te ontdekken valt. Lekker liefdesliedje.
 
Madrugada – Blood Shot Adult Commitment
Grote jas aantrekken een beetje smerig kijken, dat moet je bij dit liedje doen. beetje een Trent Reznor maar dan dieper in het konijnenhol.
 
BlackBox Red – Howling Wolf
Eerste band uit mijn directe omgeving waar ik oprecht fan van ben geworden. Lekker vechten en dingen doden.
 
Psycho 44 – All My Demons Have Distortion
All My Demons Have Distortion.
 
Glassjaw – You Think (You’re John Fucking Lennon) 
De zin “You know, You don’t know” vat het liedje eigenlijk perfect samen. Ik snap niet precies wat er hier nou allemaal gebeurd. Het is iedergeval ergens met een botte bijl op inhakken. Wat is deze man boos op iets of iemand en maakt dit met een soort flamboyante manier van agressie en sarcasme duidelijk.  Hij is in ieder geval echt boos, dat valt Daryl Palumbo te prijzen. 
 
Baroness – Twinkler 
A capella stuk op het einde. 
 
Mastodon – Blasteroid
Prog Achtige metal met een soort geëvolueerde grunge sound. Eindelijk! 
Vergeet niet de zanglijn “I want to drink some fucking blood” te bestuderen. Op repeat met die handel.
 
Fugazi – Bed For The Scraping 
Eigenlijk één van de eerste post-hardcore/emo bands. Bewijs daarvoor zijn de laatste momenten van dit liedje. Dissonante gitaarleads en herhaling is de beste leermeester. We doen het gewoon zelf.
 
REO Speedwagon – Keep On Loving You
Daarom.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland