Friese Flitsen: week 44 Friese Flitsen: week 44

Kort popnieuws uit de provincie

, Redactie 3voor12/Friesland

Friese Flitsen: week 44

Kort popnieuws uit de provincie

Redactie 3voor12/Friesland ,

Via Twitter, Facebook en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over het Notfall Filmfestival, de Popronde Leeuwarden en The Pitch Amplified.

Nieuw festival voor film- en muziekliefhebbers!
Het Noordelijk Film Festival slaat in 2012 een jaartje over. Gelukkig voor de verstokte filmliefhebbers onder ons, kon een groep Leeuwarders dit droevige nieuws niet verwerken. Zij organiseren daarom het Notfall Filmfestival op 9, 10 en 11 november. Vanzelfsprekend kun je tijdens dit weekend genieten van meer dan honderd korte en lange films, maar ook van muziek! Wat je zeker kunt verwachten is Argentijnse tango, Chinese hiphop en punk uit Myanmar. Wat nog meer? Een dvd-ruilbeurs, lezingen en zijn er filmmakers die hun werk graag toe willen lichten. Check www.notfall.nl voor het definitieve programma en kaarten. Het Notfall Filmfestival is eenmalig, dus je móet hier bij zijn! 

Popronde Leeuwarden
Leeuwarden staat komende vrijdag weer in het teken van de Popronde. Het reizende muziekfestival strijkt dit jaar neer op 13 verschillende locaties in onze hoofdstad. Liefst 23 acts zullen een optreden geven in onder andere Podium Asteriks, Poppodium Romein en vele Leeuwarder kroegen. Net als vorig jaar heeft ook 3voor12 weer een eigen Hollandse Nieuwe podium en ook 3FM Serious Talent is van de partij.
De Popronde biedt talentvolle Nederlandse bands en artiesten de kans om zichzelf te ontwikkelen op zowel op als naast het podium. Bands als Go Back To The Zoo, De Staat en onze eigen Daily Bread stonden al eens op het podium van het festival.   
Popronde Leeuwarden wordt in samenwerking met Stichting Friesland Pop georganiseerd en is gratis toegankelijk voor iedereen! 

10e editie The Pitch Amplified

Aankomende 17 november is het alweer tijd voor de 10e editie van het mini-festival The Pitch Amplified in Burdaard en dat betekent een extra reden om eens flink uit te pakken. Alle bedenkbare rockgenres zullen je omver blazen tijdens dit Friese festijn. Zo kun je dit jaar genieten van The Flying Trashcans, Wavebreaker, Breezer Slut, Human Animals, Downbeat Maestros. Ook de feestbus van The Frisian Party Zone komt naar Burdaard. Een gevarieerd programma, fanatieke muzikanten en fijne mensen. Daarnaast steun je met je komst het goede doel, want €1 van de €6 entreekosten wordt gedoneerd aan de stichting KiKa. Kijk op Facebook voor meer informatie. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland