Friese Flitsen: week 42 Friese Flitsen: week 42

Kort popnieuws uit de provincie

, Redactie 3voor12/Friesland

Friese Flitsen: week 42

Kort popnieuws uit de provincie

Redactie 3voor12/Friesland ,

Via Twitter, Facebook en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over Trigger Management & Bookings, Enraged en... kabouters?

Gloednieuw artiestenbureau
Friesland is weer een nieuw artiestenbureau rijker. Trigger Management & Bookings uit Hurdegaryp. Het bureau vertegenwoordigt haar artiesten niet alleen op zakelijk vlak. Ook op creatief gebied zorgt Trigger voor ondersteuning. Zoveel mogelijk muzikaal talent wil het nieuwe artiestenbureau een kans bieden om zich in de kijker te spelen. Tot de vertegenwoordigde artiesten behoren STANTON, Newsense Memory en Metallica tribute Damaged Justice.

Eindelijk nieuwe plaat Enraged
Na jaren wachten komt de Friese metalband Enraged eindelijk weer met nieuw materiaal. Op dit moment legt de band de laatste hand aan het nieuwe album It's Your Fear That Feeds Their Power. Hoewel de band tegenwoordig alleen bestaat uit drummer en oprichter Douwe Talma, zijn er enkele sterke gastbijdrages geleverd. Zo spelen niemand minder dan James Murphy (Testament, Death, Obituary), Andy Larocque (King Diamond, Death, At The Gates) en Christofer Malmström (Darkane) op de nieuwe plaat. Ook de sterke solo's van Autumn gitarist Jens van der Valk komen prominent naar voren op het album. Alsof al die gastbijdrages nog niet genoeg zijn, wordt het album ook nog eens gemixt door Textures gitarist Jochem Jacobs.

Een datum voor het nieuwe album van Enraged is nog niet geprikt maar als we de band mogen geloven gaat dit niet lang meer duren.             

Podium Asteriks wordt bestuurd door kabouters
Na ruim twee jaar komen de mensen achter Podium Asteriks er eindelijk voor uit. Het geliefde Leeuwarder poppodium wordt gerund door kabouters. Jazeker. Kabouters. En dat wil het podium in de Blokhuispoort vieren. Om hun zelf te quoten "We willen jullie laten voelen wat jullie missen aan het kabouterschap", aldus Asteriks.

Aanstaande vrijdag organiseert het poppodium Het Grote Asteriks Kabouter Feest! Speciaal voor de gelegenheid is Hoppah! uitgenodigd om de muziek te verzorgen. De Groningse folk/reggea/ska/punkformatie staat bekend als echte feestband en gaan geheid de kaboutervoetjes van de vloer krijgen. Support is er van het Leeuwarder LIDDL ALDY. 

Je kan gratis naar Het Grote Asteriks Kabouter Feest. Wat moet je doen? Upload een foto van jezelf in je beste kabouteroutfit en plaats die bij het evenement van Podium Asteriks op Facebook. Natuurlijk moet je wel je kabouteroutfit weer aan doen naar het feest. Heb je geen kabouteroutfit in de kast liggen? Dan kost een kaartje gewoon €5,-. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland