Fotoverslag: Black Metal in Poppodium Romein Fotoverslag: Black Metal in Poppodium Romein

Kampfar hoogtepunt in stevige line-up

, Tiffany Peters

Fotoverslag: Black Metal in Poppodium Romein

Kampfar hoogtepunt in stevige line-up

Tiffany Peters ,

De ware metal liefhebber vertrok zondag richting Poppodium Romein voor een avond Black Metal. Op het affiche prijkten een aantal internationale toppers zoals de Amerikaanse Velnias, Duitse Obscurity en Helrunar en de Noorse headliner Kampfar. Hoewel het meeste publiek voor de mannen uit Noorwegen kwamen, wisten ook de andere bands op sterke wijze te overtuigen. 3voor12/Friesland was erbij en maakte een stevig fotoverslag.

De zondagse invulling in Poppodium Romein was bestemd voor een avond Black Metal. De Amerikaanse Black/Doom Metal band Velnias mocht aftrappen. Velnias is vergelijkbaar met bands als Wolf in the Throne Room. De zaal was half gevuld, maar als snel werd duidelijk dat de meeste bezoekers kwamen voor de headliner, Kampfar.
Obscurity, afkomstig uit Duitsland, zorgden voor een energieke oppepper met hun Pagan/Viking Metal en een vleugje Death Metal. Ondanks de tamelijk slappe respons uit de zaal, zochten de heren meerdere malen contact met het publiek. 

Vervolgens was Helrunar aan de beurt. Het is de tweede keer dat de band optrad in Nederland, de laatste keer was in Arnhem 2006, dus een goede reden om weer in ons land op te treden. De band speelde onder andere bekende nummers zoals Nebelspinne, Aschevolk en Älter als das Kreuz
Toen was het de beurt aan de Noorse band Kampfar waar iedereen op had verheugt. De zaal was nu voller dan in het begin. Kampfar heeft al meerdere keren gespeeld in Poppodium Romein en zanger Dolk voelde zich dan ook helemaal op zijn gemak. Opkomend met het nummer Valgalderkvad, speelde Kampfar veel klassieke nummers zoals Hymne en Dødens Vee. Daarnaast kwamen ook nummers aan bod die ze weinig live spelen. Al met al was het een heerlijke Black Metal avond vol met bier en goede muziek.

---
Gezien: Velnias, Obscurity, Helrunar en Kampfar
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: 21 oktober 2012
Opkomst: 114 bezoekers
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland