Fotoverslag: Cd-presentatie Daily Bread Fotoverslag: Cd-presentatie Daily Bread

Nieuw album Iterum gepresenteerd in uitverkocht Asteriks

, Joey Feikens

Fotoverslag: Cd-presentatie Daily Bread

Nieuw album Iterum gepresenteerd in uitverkocht Asteriks

Joey Feikens ,

Een dag eerder nog aangekondigd door Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door staat Daily Bread afgelopen vrijdag in een uitverkocht Podium Asteriks. De reden is de release van het gloednieuwe album Iterum. Na eerder dit jaar de E.P. The Present te hebben uitgebracht, is er nu het tweede album van de Friese band. Met voorprogramma's Sväva en Klockhaus als voorganger op het Leeuwarder podium, brengt de band voor het eerst het nieuwe materiaal ten gehore.

Aan de kassa zijn er nog zo'n 20 kaartjes te krijgen maar die gaan er als zoete broodjes doorheen. In een uitverkocht Asteriks beginnen de dames en heer van Sväva aan een mooie opwarmronde waarin ze begrijpelijk onwennig op het podium staan met hun dromerige pop. De tweede en laatste opwarmer is eenmans leger Klockhaus, die in zijn eerste gig een 25 minuten durende liveset speelt. Helaas kan het de interesse van de zaal moeizaam vasthouden en al snel vervormd de sound tot prettig borreltijd achtergrondmuziek.

Wanneer hoofdact Daily Bread het podium betreedt verandert de zaal van gezellig borrelen tot aandachtig luisteren met een borreltje in de hand. En aandachtig moet je zeker zijn want er is nogal iets met de sound gebeurd. Van dampende "sexy garage dance" tot een mooie new wave mix. Heel erg gewaagt maar alles staat als een huis. Vier huizen want sinds dit jaar is er een nieuw broodje gevonden in Atser Damsma.
De band heeft het wel gehad met het oude geluid en vervang de oude sound succesvol naar een fris, nieuw geluid.
 
---
Gezien: Daily Bread
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Wanneer: 12 oktober 2012
Opkomst: Uitverkocht

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland