Nominaties Friese Popawards 2012 bekend

De Hûnekop doet tweede gooi naar Friese Popprijs

Mellissa van der Wei ,

De Hûnekop, Mr. Wallace, Elske DeWall, Iris Kroes en King Kong Records zijn genomineerd voor de Friese Popprijs 2012. Dat is bekend gemaakt door Friesland Pop. Het is voor de Hûnekop de tweede keer op rij dat de band genomineerd is voor de Friese Popprijs. Op 8 december zullen de uitreikingen plaatsvinden in Stadsschouwburg De Harmonie.

De nominaties voor de Friese Pop Awards 2012 zijn bekend gemaakt. De genomineerden zijn door deskundige, Friese popkenners van poppodia, popopleidingen, popinstellingen en media bepaalt. Voor het eerst zijn er vijf genomineerden voor de Friese Popprijs. De Hûnekop, Mr. Wallace, Elske DeWall, Iris Kroes en Leeuwarder platenzaak King Kong Records doen dit jaar een gooi naar de winst.
 
De winnaars van de verschillende awards worden tijdens het 25-jarig jubileumfestival van Friesland Pop op zaterdag 8 december in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden bekend gemaakt. Bekende namen uit heden en verleden van de Friese Pop verlenen hun medewerking aan het evenement door middel van bijzondere samenwerkingsverbanden met aanstormende Friese talenten. De bekendste prijs die op de avond wordt uitgereikt is de door Friesland College D’Drive en Minerva Academie voor Popcultuur gesponsorde Friese Popprijs die als sinds 1996 wordt uitgereikt. Andere prijzen die tijdens de Friese Popawards worden uitgereikt zijn de LC Publieksprijs, de Friesland Pop Talent Award en de Klipkar + Clip Award.

De volledige lijst met genomineerden is te bekijken op de website van Friesland Pop