Nom de Plume wint Highway To Hell

En opent Friese metalfestivals Dokk'em Open Air en Into The Grave

Peter Dijkstra ,

Leeuwarder post-hardcore band Nom de Plume is de Friese openingsact voor metalfestivals Dokk'em Open Air en Into The Grave. In een warm Podium Asteriks won Nom de Plume afgelopen weekend de bandcontest Highway To Hell, een contest waarbij de Friese metalfestivals gezamenlijk op zoek gingen naar een Friese openingsact.

Zes metalbands streden in een warm Podium Asteriks om die felbegeerde openingsplekken op de Friese metalfestivals. Uiteindelijk trok de Leeuwarder post-hardcoreband Nom de Plume aan het langste eind. De jury, bestaande uit Henk Bosma (De Tank Visuals, Vortex), Roman Hödl (Aardschok, TMR Bookings) en Gerrit Mesker (Aardschok, metalradio-dj op Mix105), waren unaniem in hun oordeel.

Daarmee heeft de band een plekje afgedwongen als opener van de Friese metalfestivals Dokk'em Open Air, eind juni in Bornwird, en Into The Grave, dat op 11 augustus in Leeuwarden plaatsvindt. Nom de Plume pakte overigens niet de publieksprijs. Die ging naar Insurrection. De publiekslieveling kreeg veruit de meeste stemmen en verdient daarmee een plekje in het voorprogramma van een bekende metalact in Poppodium Romein.

---

Dokk'em Open Air is op 29 en 30 juni 2012. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.
Into The Grave is op 11 augustus 2012. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.