Moordvrouw Elske DeWall in topvorm op podium Romein Moordvrouw Elske DeWall in topvorm op podium Romein

Nieuwe cd Brave goed ontvangen door publiek

, Tekst: Saskia Boree | Foto's: Oscar Anjewierden

Moordvrouw Elske DeWall in topvorm op podium Romein

Nieuwe cd Brave goed ontvangen door publiek

Tekst: Saskia Boree | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Tijdens het Bevrijdingsfestival gaf ze al een voorproefje en in een stampvol Poppodium Romein was het afgelopen vrijdag dan zo ver. Elske DeWall presenteerde haar nieuwe plaat Brave. Elske en band waren in topvorm, zo bleek uit de reacties van het gretige publiek.

De Jack Daniel's Stage in Romein is goed gevuld bij aanvang van de show. De instrumenten staan keurig opgesteld op het podium en ook de zaal is er helemaal klaar voor. Wanneer Elske DeWall en band opkomen wordt ze dan ook warm onthaald. De eerste twee nummers van haar nieuwe plaat worden ingezet waarmee, zoals Elske zelf bijna opgelucht aangeeft, de kop er dan eindelijk af is.

Traditie

“Twee jaar geleden stonden we hier voor de presentatie voor ons eerste album. Heel bijzonder dat we hier nu weer staan. Daar moeten we een traditie van maken.” Dan gooit ze het eerste exemplaar van Brave het publiek in. En jawel, iemand die Elske persoonlijk kent, vangt het schijfje op.

Na de titelsong van het album, waarna je een speld in de zaal kan horen vallen, wordt er even gegrapt. Elske wil van haar gitarist weten, of hij er klaar voor is. “We hebben toch alle tijd,” aldus een nuchtere Elske. “Ik ben er in ieder geval al wel klaar voor.” Dit was wellicht een grote knipoog naar de film Alle Tijd met Paul de Leeuw, waarvoor DeWall de titelsong schreef.

Na een aantal prettig in het gehoor liggende nummers, kondigt Elske aan dat ze haar nieuwe plaat eigenlijk niet zelf heeft ingezongen. “Ik heb Brave natuurlijk niet alleen gemaakt,” legt de roodharige zangeres uit. “Maar natuurlijk heb ik de liedjes wel zelf ingezongen,” vertelt ze met een grijns op haar gezicht, waarna ze haar bandleden voorstelt. Elske en band spelen vervolgens energiek verder.

Bescheiden trots

Bescheiden trots schijnt door bij Elske wanneer Chasing The Impossible wordt ingezet. Dit is het nummer waarmee het schrijven van Brave is begonnen, tevens de titelsong van de bioscoopfilm Alle Tijd. Wanneer de band begint aan nog zo'n titelsong, namelijk die van de tv-serie Moordvrouw, is de toon gezet. Romein ontvangt This Game enthousiast.

Het einde is daarmee echter nog niet in zicht. “We hebben namelijk eerder een album gemaakt.” Tijdens Come See The End In Me van debuutalbum Balloon Over Paris krijgen Elske en band het publiek helemaal los.

'We want more'

Omdat niemand daarna al naar huis wil, wordt de nieuwe single Stains Of My Heart nogmaals ten gehore gebracht. Hierna komt er een daverend 'we want more' onder de mensen los, waarna Elske alleen het podium weer opklimt, en een akoestische toegift doet. Sterke cd-presentatie op deze vrijdagavond in mei. Ja, Elske DeWall is een moordvrouw.

---
Gezien: cd-presentatie Elske DeWall
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: vrijdag 11 mei 2012
Opkomst: Groot

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland