Het Spotify lijstje van... Doppelgang!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Doppelgang (Sander en Maurice de Graaf) ,

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Doppelgang is de tweeling Sander en Maurice de Graaf. De broertjes groeiden op in de stevige kleigrond van Het Bildt en maakten vanuit Leeuwarden hun eerste stappen in de creatieve sector. Met LAF wear kleedde het duo bands als Daily Bread, I Kissed Charles en Krause, altijd met het uitgangspunt om mode en muziek meer te laten versmelten. Nu, werkend vanuit Amsterdam, vervaagt de scheiding tussen mode en muziek verder en slaat Doppelgang als DJ's een brug tussen hun werk als designer en de liefde voor muziek. Dat is de introductie, dit is de lijst, daar is de motivatie. Enjoy!

Hercules & Love Affair – Blind
Hercules & Love Affair weet precies hoe ze het geluid van nu neer moeten zetten. Altijd vernieuwend en met een goede boodschap; ze spelen live letterlijk en figuurlijk met gender, kleding en zang. Door samen te werken met een scala van diverse artiesten zorgt dat voor veel verrassende tracks. De zang van Antony Hergarty (van the Johnsons) in combinatie met de geweldige disco lijntjes en electronische geluiden zorgt voor een van de meest briljante tracks allertijden. De tekst, zang en muziek heeft nog nooit zo goed geklopt als op deze plaat en brengt ons altijd, maar echt altijd, in de stemming!

Tears for Fears – Sowing The Seeds Of Love
Een van de beste bands ooit. Wat een hits hebben deze mannen geschreven. Want eigenlijk zijn alle platen noemenswaardig, denk eens aan Shout en Everybody Wants To Rule The World. Maar Sowing the Seeds of Love komt uit ons geboortejaar en heeft eigenlijk alles. Vol met verwijzingen naar de Beatles en dan die stem van Curt Smith... Gewoon geweldig. Een dijk van een plaat! Tijdloos, nog altijd pakkend.

Azari & III – Reckless (With Your Love)
We zingen deze plaat al enige tijd uit volle borst mee, want wat een geweldige act is Azari & III, in de straat van de eerder genoemde Hercules & Love Affair slaagt Azari & III er ook bijzonder goed in om het hedendaagse discogeluid te produceren. De beats zijn fantastisch en de baslijntjes kloppen. Live zijn ze ook helemaal te gek met de models-turned-perfomers frontmannen die met synchrone danspasjes en een hoge dosis energie de act compleet maken, fan vanaf het eerste moment en Reckless (With Your Love) is onze favoriet!

Black Box – Ride On Time

Thank, thank, thank you baby! Wat een heerlijke plaat!! Black Box stamt recht uit de late 80’s en early 90’s. Dat tijdsbeeld is een enorme inspiratie voor ons. Black Box heeft die decennia gekenmerkt met hun producties. Ride On Time bezorgt ons kippenvel door de opzwepende eurodance beats in combinatie met de vocals. De dance van toen ging over je laten gaan, vrij- en blijheid. Best luchtig maar met een fijne boodschap. Een beetje wat wij ook zijn haha. Luister vooral de intro van Ride On Time drie keer achter elkaar want die heerlijke, schreeuwende, WOOAHOOH is echt te gek!

S’Express – Theme From S’Express

Dit is toch wel een van dé platen uit de 80’s voor ons. Wat een heerlijk aan-elkaar-gesampled-zooitje geluiden en beats, de verknipte vocals passen hier bizar goed bij. Het is heel veel in een track, maar het wordt niet rommelig. Het herkenbare sampletje knalt keer op keer zo lekker erin bij dit nummer. Wat wederom aanspreekt is de act S’Express zelf, de wisselende formatie zag er altijd fantastisch uit, wat bijna tot de verbeelding spreekt hoe dat geweest moet zijn in die tijd. Stiekem is Theme From S’Express ook een beetje onze theme song geworden want we beginnen pas écht als we S’Express hebben laten knallen.

Thomas Azier – Red Eyes

Thomas Azier heeft met Hylas 001 een van de beste producties van 2012 te pakken. Althans, dat vinden wij. “Neerlands beste fabrikaat van dit moment” zouden we willen zeggen maar Thomas is al een aantal jaar woonachtig in Berlijn. Dat hoor je terug op deze EP met als topper Red Eyes. Thomas is live ontzettend overtuigend dankzij zijn fantastische zang en live band. Wanneer Red Eyes gespeeld wordt, is het kippevel galore. Thomas Azier gaat heel groot worden. Dat moge duidelijk zijn wanneer grote jongens als WoodKid in je geloven.

Mark Ronson & The Business INTL. – Record Collection 2012 (Moonlight Matters Remix)
Eigenlijk vinden wij alle remixes die Moonlight Matters uitbrengt fantastisch. Als we toch een moeten kiezen dan wordt het zijn remix van Mark Ronson’s Record Collection. De remix is over-the-top, ontzettend dansbaar en het orgineel hoor je er bijna niet in terug door de opnieuw ingezongen vocalen. Moonlight Matters is voor ons een van de hotste producers/remixers van dit moment. Zijn geluid heeft een disco-feel en is electronisch tegelijk. Sommige van zijn producties brengen zelfs een soort van Justice gevoel met zich mee, dan ben je gewoon goed bezig.

Talk Talk – Life’s What You Make It

Wij hebben een onvoorwaardelijke voorliefde voor de 80’s. Goede of foute platen, het maakt niet uit. Vrijwel alles gaat er bij ons in wat er muzikaal gemaakt is van 1980 t/m 1989. Talk Talk hoort uiteraard bij de categorie “goed” en Life’s What You Make It is de alltime favorite tophit. Onze liefde voor Talk Talk stamt eigenlijk rechtstreeks van onze vader af, wij zijn opgegroeid met Talk Talk als achtergrondmuziek. Life’s What You Make it is meeslepend, bijna hypnotiserend dankzij de baslijn en het constante ritme. Daarnaast heeft de tekst ook nog eens een mooie boodschap. Talk Talk is eigenlijk gewoon steengoed.

Digitalism – Pogo

Dit nummer is een geweldig pop/rock nummer tussen al het (niet minder fijne) electro geweld op Idealism, het album waar Pogo vanaf komt. Niet dat het een vreemde eend in de bijt is, de track is gewoon goed in balans. Het nummer bezit briljante zanglijnen en is supergoed geproduceerd. Echt verkocht waren we na het bijwonen van Digitalism’s live set op I Love Techno 2011. Toen zijn we echt de schoonheid van dit nummer in gaan zien, of horen in dit geval. Pogo was final track en dat was helemaal te gek, echt het dak eraf en 5.000 handjes in de lucht.

Sam Sparro – Happiness (The Magician Remix)
Alles wat The Magician aanraakt tovert hij om in een muzikaal goud. Dat heeft hij onderhand aan heel Nederland bewezen met zijn remix van Lykke Li’s I Follow Rivers. Hoewel het orgineel van I Follow Rivers vrij zwaar op de hand is, heeft The Magician er een vrolijke dansvloervuller van gemaakt. In het geval van Sam Sparro met Happiness is het eigenlijk andersom. Happiness is in de Sam Sparro versie lekker blij en is het nummer in The Magician’s uitvoering donker en duister geworden. Overstuurde synths en een dikke baslijn. Helemaal perfect wat ons betrefd, het nummer is er vooral beter op geworden. Dat is ook waar remixes voor bedoeld zijn uiteindelijk.

---

Doppelgang draait donderdag 24 mei (na afloop van Renske de Roos haar afstudeervoorstelling Criminal Saints) in Poppodium Romein in Leeuwarden.