Het Spotify lijstje van... Daily Bread!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Daily Bread ,

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Wie luistert wat en waarom luistert die dat?

Spotify is het legale antwoord op Napster, Kazaa en Torrents. Zelfs de bazen van de BUMA hoeven niet meer te downloaden. Wij, en anderen met ons, maken graag gebruik van Spotify. 3VOOR12/Friesland brengt jou lijstjes van mensen die met twee benen in de Friese popscene staan. Klikt u maar!

Twee benen in de Friese popscene? Jawel, u zou het bijna vergeten, maar de roots van Daily Bread liggen toch echt in Friesland. Inmiddels klinkt Friesland verder weg dan ooit, zijn ze 3FM Serious Talent geworden en hebben ze met The Present een EP voor de toekomst afgeleverd.

Daarom presenteren wij (met trots!) Het Spotify lijstje van... Daily Bread! HIER de lijst, daar de motivatie:

Boards Of Canada – Everything You Do Is A Balloon
De sound van Boards Of Canada is geniaal. Die combinatie van warme, valse synths en kapotte, strakke drums blijft ons inspireren.
 
Blackbird Blackbird – Pure
Dit hebben we behoorlijk veel gedraaid toen we deze zomer in de tuin van de Daily Bread-boerderij zaten. Blackbird Blackbird gebruikt veel te veel galm en sidechain compressie en dat is te gek.
 
Radiohead – Separator
Radiohead weet als geen ander hoe je een nummer moet opbouwen. Precies de goede noot op het goede moment. Separator is daar een goed voorbeeld van: dat simpele gitaarlijntje halverwege is de hemel.

Com Truise - Cyanide Sisters
Die droge strakke beats gecombineerd met spacende synths… Ja!

Washed Out - Eyes Be Closed

Washed Out is groots, meeslepend en spacend mede dankzij hun synth gebruik, wat weer veel invloed heft gehad op onze synths.

New Order - Temptation
Peter Hook is een persoonlijke inspiratie, een muzikant die de basgitaar een compleet nieuwe invulling gaf. Ook de drums van New Order prikkelen, omdat ze als een trein doorstomen en ze het “less-is-more” principe goed gebruiken.

Goose - Synrise feat. Peaches
Als je dit liedje uit elk plukt blijft er eigenlijk weinig over, vooral in de drums. Minimalisme is wat dit nummer tot een knaller maakt.

M83 - We Own The Sky
Elektronische drums die gecombineerd zijn met epische synthesizer, dat kan niet fout gaan.  

Selebrities – Time

De jaren tachtig drumsound is gewoon fijn, niets meer en niets minder. Super strak, weer dat minimale.. En dan die snare!

Björk – Hyperballad
Björk blijft voor ons de koningin van het levenslied, haar stemgeluid is uniek en ze weet altijd te verassen.

Hurts – Better than Love
Hurts zit zo goed in elkaar dat het bijna een guilty pleasure is geworden. Favoriete productiekeuzes zijn de arpjes en de effecten op de vocalen.

Joy Division – Love Will Tear Us Apart
Uit elk aspect van dit nummer kun je wel iets herleiden waardoor wij geïnspireerd zijn. De stoomtrein drums, de zwevende synths, de stuwende bas en de lyrics die tot nadenken zetten.

Ludovico Einaudi – Una Mattina
Tijdens het schrijven van de lyrics had Kimberly vaak klassieke muziek op, en dan vooral die van Ludovico Einaudi. De perfecte achtergrond muziek om te verdwalen in de verhalen in de hoofd.

Sleepy Sun - Marina
Dit is pure seks. De geile gitaren, de verassing in de bridge en de samenzang van de mannen en vrouwen stem is pure erotiek, iets wat wij zo nu en dan er ook graag door laten sijpelen.