The Pitch Amplified maakt doorstart The Pitch Amplified maakt doorstart

Ouderwetse gezelligheid in een nieuw jasje

, Jan Paulus van der Meulen

The Pitch Amplified maakt doorstart

Ouderwetse gezelligheid in een nieuw jasje

Jan Paulus van der Meulen ,

Festivals, de meeste klein begonnen, de ene klein gebleven, de andere groot geworden. Zo ook The Pitch Amplified in Burdaard dat vier jaar geleden is opgericht om lokaal talent een podium te bieden. Na een kleine pauze, wel geteld anderhalf jaar, maakt The Pitch Amplified zaterdag zijn lang verwachte doorstart.

Reden van de lange afwezigheid is volgens organisator Tim Weidenaar het opzetten van het nieuwe jeugdhonk en daarbij de nieuwbouw van Multifunctioneel Centrum Het Spectrum, de nieuwe locatie van het festival. Met de komst van het nieuwe MFC ziet de toekomst voor The Pitch, dat voorheen onderdak vond in dorphuis Pro Rege, er weer een stuk zonniger uit.

Weidenaar heeft dan ook al wat ideeën voor de toekomst. “We zouden het festival graag uitbreiden naar acht bands”, vertelt de organisator. “Met bijvoorbeeld nog een buitenpodium, maar of dit ook zal lukken, hangt af van meerdere factoren.” Neem bijvoorbeeld het ontbreken van een bushalte, al jaren een gemis in het toeristische dorp aan de Dokkumer Ee.

Aan de programmering zal het in ieder geval niet liggen. Met acht edities in vier jaar tijd, en bands als BlackboxRed, Highway 54 en Mr Wallace, heeft het festival qua programmering een aardige reputatie op weten te bouwen. Dit jaar sieren onder andere NewSense Memory, Mundo Park, Kensington Arms en Superbug het affiche. Geen onbekenden in de Friese popscene.

---
The Pitch Amplified is op zaterdag 12 mei 2012 in Het Spectrum te Burdaard.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland