CTRL ALT... Romein!

Cindy Hoomans ,

Wie CTRL ALT zegt, komt vaak meteen met ‘delete’. Zo zijn we in dit computertijdperk inmiddels geconditioneerd. Poppodium Romein verstoort die conditionering met hun nieuwe muziekavonden getiteld: “CTRL/ALT/ROMEIN”. Een avond muziek voor een lage prijs.

De muziekstijl die je op deze avonden kunt verwachten is moeilijk in een hokje te drukken, weet programmeur van Poppodium Romein Wietze Meetsma. Het is alternatieve muziek, vandaar ‘Alt’ in de naam. Maar ja, wat versta je onder alternatieve muziek? Voor de een is dat rock en voor de ander indie. “Misschien dat je het een beetje kunt vergelijken met wat je op Lowlands kunt verwachten”, denkt Meetsma. “Het idee is in ieder geval om als bezoeker voor een lage prijs nieuwe muziek te ontdekken.”

Begin april startte Romein het concept. Zo zag je eerder Ralph de Jongh & Crazy Hearts, maar ook Minus the Tiger en Light Light langskomen. Aanstaande vrijdag klimt The Phantom Four & The Arguido samen met Def P. & Beatbusters op het podium om het tegen elkaar op te nemen. Waarom die combinatie? Met andere woorden: hoe selecteer je acts voor een avond? Meetsma legt uit dat het één bepaalde sfeer of gevoel moet uitstralen. Wat dat precies is? Daarvoor moet je vrijdag zelf even een kijkje nemen.

CTRL ALT ROMEIN is overigens nog lang geen ‘delete’. Zo staat voor 8 juni de IJslandse band Agent Fresco geprogrammeerd en heeft Meetsma de plannen om nog zeker een jaar door te gaan met dit concept.