BFF2012: Tijdens Alain Clark spat het plezier van het podium BFF2012: Tijdens Alain Clark spat het plezier van het podium

Ondanks een druk schema bruist de band ’s avonds nog van energie

, Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Ruben van Vliet

BFF2012: Tijdens Alain Clark spat het plezier van het podium

Ondanks een druk schema bruist de band ’s avonds nog van energie

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Ruben van Vliet ,

Na optredens in Zwolle, Assen en Groningen landt de Chinook van Alain Clark rond kwart voor acht uur uiteindelijk in het feestgedruis van Leeuwarden. Alain Clark is de enige Ambassadeur van de Vrijheid die aanwezig is in de Friese hoofdstad en dat is te merken.

Na optredens in Zwolle, Assen en Groningen, landt de Chinook van Alain Clark rond kwart voor acht eindelijk in het feestgedruis van Leeuwarden. Alain Clark is de enige Ambassadeur van de Vrijheid die aanwezig is in de Friese hoofdstad en dat is te merken. Een volgepakt Oldehoveplein staat te wachten op de geboren Haarlemmer die met zijn jazzachtige muziek al menig harten heeft veroverd. De band opent enthousiast met het hitje Blow Me Away.

Met het drukke schema zou je al snel denken dat Alain Clark en consorten al aardig vermoeid zijn en geroutineerd spelen. Niets is echter minder waar. Gedurende een dik half uur spat het plezier van het podium. Bekende nummers als Love Is Everywhere worden in rap tempo afgewisseld met Foxy Lady en Hold on.

Tijdens het toepasselijke For Freedom zwaait een groot deel van het publiek met V-gebaren in de lucht. Tot slot trakteert Clark de Leeuwarder aanhang op een nummer van het nieuwe album Generation Love. Dansbare beats en een funky ritmes golven nog een keer over het Oldehoveplein waarna de headliner van de dag afzwaait, op weg naar de volgende halte.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland