BFF2012: Pioneers Of Love schudt publiek weer wakker

Langsscherende helikopter helpt een handje

Tekst: Niels Lahuis & Saskia Boree | Foto's: Ruben van Vliet ,

De heren van de Pioneers Of Love betreden iets na half 7 het hoofdpodium van het Befrijdingsfestival 2012 in Leeuwarden. De band, onlangs nog genomineerd voor een 3FM Award, blijkt de ideale wake-up call voor het grote publiek. En dat terwijl ze zelf net terug zijn van een flitsbezoek van amper twee dagen aan Denemarken.

De klok staat op half zeven wanneer Pioneers of Love rustig het hoofdpodium opwandelt voor een drie kwartier durende set. 'Etenstijd' zullen veel bezoekers wellicht denken. Daar denkt Pioneers Of Love anders over. Met hun stevige indie-rock, knipogend naar bands als Interpol en Placebo, weten de vier mannen uiteindelijk op overtuigende wijze het Oldehoofsterkerkhof naar de hand te zetten.

Uiteindelijk, want de band komt maar moeizaam uit de startblokken. Gaandeweg de set lijkt er dan toch wat schot in te komen. Voor wie de Pioneers nog niet boeiend genoeg is, biedt de laag overvliegende chinook helikopter een welkome afleiding. In de heli zitten onder anderen Peter Dijkstra en Erikjan Koopmans van 3voor12 Friesland. Zij vliegen, in gezelschap van 'helicopter-act' Alain Clark, met veel geweld over het festivalterrein.

Wanneer de Pioneers hun cover van Rihanna’s We Found Love inzetten, reageert het publiek enthousiast met een spontane dansuitbarsting. Stilstaan is geen optie meer. Ook de laatste nummers worden door de band stevig ingezet. Pioneers Of Love blijkt de perfecte oppepper voor een mooie avond.