BFF2012: Passengers bewijst zich andermaal als veelbelovende act BFF2012: Passengers bewijst zich andermaal als veelbelovende act

Sam Pols van Chop 2.26 steelt onverwachts de show

, Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Jort Klarenbeek

BFF2012: Passengers bewijst zich andermaal als veelbelovende act

Sam Pols van Chop 2.26 steelt onverwachts de show

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Jort Klarenbeek ,

Rond half 4 vanmiddag stond de vierkoppige band Passengers op het Talentstage bij het Doeleplein in Leeuwarden. Hun muziek omschrijven ze als een mix tussen explosieve en 'kleine' liedjes over karakters die door het leven reizen terwijl ze hun dromen najagen. Op Bevrijdingsfestival Fryslân brengen ze opliftende indie-rock en houden ze de aandacht goed vast.

Dat Passengers inmiddels naam heeft gemaakt in Leeuwarden wordt gauw duidelijk, gezien de vele mensen die vanmiddag een kijkje kwamen nemen bij het Talentstage. Het grotere publiek heeft de band blijkbaar ook in de armen gesloten. Om half 4 precies stappen de heren het Talentstage van Friesland Pop op.

Onverwacht gastoptreden

Na een ietwat stroef begin krijgt de band al snel de vertrouwde smaak te pakken. Met hun opliftende indie-rock weet de viermansformatie gedurende de set de aandacht van de luisteraars vast te houden. Hoogtepuntje is het onverwachte gastoptreden van Sam Pols, frontman van Frieslands jongste band, Chop 2.26. Pols stapt onverwachts het podium op, om vervolgens (lichtelijk) de show te stelen. Zanger Folkert Stuiver van Passengers weet zich al lachend door de situatie heen te werken. De band laat zien in ieder geval te kunnen anticiperen op spontane momenten.

Passengers bewijst zich andermaal als een veelbelovende act en lijkt hierbij een sollicitatie voor het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Fryslân te hebben gedaan. Wellicht volgend jaar?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland