BFF2012: Elske DeWall geeft geslaagd voorproefje op nieuw album BFF2012: Elske DeWall geeft geslaagd voorproefje op nieuw album

Friezin speelt glansrijke thuiswedstrijd

, Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Oscar Anjewierden

BFF2012: Elske DeWall geeft geslaagd voorproefje op nieuw album

Friezin speelt glansrijke thuiswedstrijd

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Elske DeWall speelt vandaag een thuiswedstrijd. De honderden aanwezigen bij het hoofdpodium worden naast bestaand werk getrakteerd op nummers van haar nieuwe album. En laat de Friese zangeres ook nog eens zeer goed bij stem zijn. Een mooie generale repetitie voor Elske d'r cd-presentatie volgende week.

We banen ons een weg door de mensenmassa richting het Oldehoofsterkerkhof. Daar speelt Elske DeWall op het hoofdpodium een thuiswedstrijd voor het Friese publiek. De honderden aanwezige mensen worden door de zangeres getrakteerd op het vertrouwde werk maar ook een aantal gloednieuwe nummers komt aan bod.

Volgende week presenteert ze haar nieuwe album, Brave, maar wij krijgen al een exclusief voorproefje. DeWall is uitstekend bij stem en ook de band, inclusief zus Femke, lijkt er zin in te hebben vandaag. Het enthousiasme van de muzikanten wordt goed overgenomen door het publiek. Er schijnt zelfs een huwelijksaanzoek plaatsgevonden te hebben.

Na enkele nummers verdwijnt de band achter de coulissen waarna Elske, zichzelf begeleidend op piano, een fraaie cover van Simon & Garfunkel’s Bridge Over Troubled Water ten gehore brengt. Na een korte onderbreking van podiumpresentator D-A-A-N, zet de band de soulvolle lijn stevig door. Een beter generale repetitie voor de cd-presentatie kan Elske DeWall zich niet wensen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland