Befrijdingsfestival Fryslân Befrijdingsfestival Fryslân

3voor12 Friesland doet live verslag!

, Peter Dijkstra

Befrijdingsfestival Fryslân

3voor12 Friesland doet live verslag!

Peter Dijkstra ,

‘Vrijheid geef je door’, dat is de leuze van het Befrijdingsfestival Fryslân 2012. Op 5 mei vieren we de vrijheid en natuurlijk is 3voor12 Friesland in Leeuwarden om live verslag te doen.

3voor12 Friesland tipt:

15.30 – 16.00 | Talentstage: Passengers
Passengers herrees begin 2011 uit de as van In Limbo. Een jaar later zijn ze één van de grootste beloftes die Friesland op dit moment kent. Vooralsnog is het wachten op het debuutalbum, maar live bouwt de band aan een stevige reputatie. Een band die je gezien moet hebben.

16.10 – 16.55 | Hoofdpodium: Elske DeWall
Wie al nieuwsgierig is naar nieuwe liedjes van ús Elske DeWall moet op zaterdag zeker eventjes bij het hoofdpodium komen kijken. Haar tweede studioalbum Brave komt een krappe week na het bevrijdingsfestival uit en ze zal ongetwijfeld wat nieuw werk laten horen.

18.00 – 18.30 | Talentstage: De Hûnekop
Als er iets te vieren valt heb je De Hûnekop nodig. De Wâldpiken staan inmiddels ruimschoots garant voor een goed feestje en dat zal tijdens het bevrijdingsfestival niet anders zijn. In 2010 won de band al een Friese Popaward, vorig jaar sleepten ze een nominatie voor de Friese Popprijs in de wacht. Winnen deed de Hûnekop niet, desalniettemin gaat het succesverhaal onverminderd verder.

18.25 – 19.15 | Hoofdpodium: Pioneers Of Love
Gaan ze het redden om op tijd terug te zijn vanuit Denemarken? De band speelt een dag eerder op het Spot Festival in Aarhus en kan zich geen lekke banden permitteren. Wij sturen fotograaf Erikjan Koopmans mee om jullie live op de hoogte te houden van deze race tegen de klok!  

20.45 – 21.45 | Hoofdpodium: The Excitements
The Excitements komen uit Barcelona en weten wel hoe ze voor de nodige opwinding moeten zorgen. Dit weekend flikten ze dat ook in De Bolder op Vlieland tijdens Into The Spring. De zeskoppige band speelt traditionele rhythm-and-blues met 60’s surfpoprandjes. Dat wordt dus dansen!

---
Voor het complete programma kijk je op de site van Befrijdingsfestival Fryslân.

3voor12 Friesland doet live verslag

3voor12 Friesland doet gedurende de dag live uitgebreid verslag via Twitter. We zijn te volgen via @3voor12fryslan. Tegen de avonduren zullen de eerste recensies en sfeerreportages binnendruppelen.

Als klap op de vuurpijl mogen we bovendien vanuit Groningen meevliegen met helikopteract Alain Clark om het Befrijdingsfestival Fryslân vanaf grote hoogte te kunnen verslaan!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland