BFF2012: IJzersterk De Staat is de ideale afsluiter BFF2012: IJzersterk De Staat is de ideale afsluiter

Dansbare stonerrock helpt het publiek de koude avond door

, Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Ruben van Vliet

BFF2012: IJzersterk De Staat is de ideale afsluiter

Dansbare stonerrock helpt het publiek de koude avond door

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Ruben van Vliet ,

Iets voor half elf introduceert presentator D-A-A-N de Nijmeegse formatie De Staat op het hoofdpodium. Het is een lange dag geweest voor de bezoekers maar de heren weten het publiek nog eenmaal flink in beweging te krijgen.

Vanaf het begin af aan bewijst De Staat waarom ze tot één van de beste livebands van Nederland behoort. Met een uiterst strakke en vooral harde set, houdt de groep het publiek in zijn greep. “We gaan dansen”, roept frontman Torre Florim tijdens zijn introductie voor Psycho Disco.

Afwisselend passeren zowel nummers van het debuutalbum Wait for Evolution als de meest recente plaat, Machinery, de revue. Met The Open krijgt het publiek zelfs een gloednieuw nummer te horen. Eerder deze week hintte De Staat al voorzichtig in de richting van een derde plaat.

Het publiek komt wat langzaam op gang maar na de eerste tonen van Sleep Tight is er geen houden meer aan. Wanneer Florim plotseling de camera in kijkt en roept “Wij zijn vrij!” kan de band voor het publiek niet meer stuk. Met luid gejuich wordt (hit)single Sweatshop onthaald. Het tempo ligt hoog en de band schakelt gelijk door naar Rooster Man. Met het snelle Ah, I See komt er op vertrouwde wijze een einde aan een ijzersterke show. De Staat toont aan dat stonerrock wel degelijk dansbaar is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland