Fries AV-talent op Noorderzon voorproefje

AValanche geeft jong noordelijk AV-talent een podium

Peter Dijkstra ,

Wie geïnteresseerd is in Fries AV-talent moet donderdagavond eens de provinciegrens overschrijden. Dan is er in Groningen een preview van Noorderzons audiovisuele project AValanche. Een avond waar mede dankzij het Friese productiehuis de Popfabryk ook veel Fries talent te zien is.

Even terug naar het begin

Het Noorderzon Performing Arts Festival biedt al jaren een plekje aan jong AV-talent. Ondanks de goede noordelijke videocultuur blijft het aantal prominente presentatieplekken in Groningen, maar ook in Friesland, beperkt. Om jonge veelbelovende AV-kunstenaars uit het noorden een kans te geven, is Noorderzon in 2011 met een kleinschalig lab begonnen. Einddoel? Een presentatie tijdens Noorderzon. Na de succesvolle eerste editie in 2011 is AValanche nu een vast onderdeel van het festivalprogramma.

Aanstaande donderdag is in het Grand Theatre in Groningen een voorproefje op AValanche 2012. En zoals het een preview betaamt, zijn nog niet alle onderdelen al af. Wel biedt de avond een mooi kijkje in de keuken van jong AV-talent uit het noorden. Mede dankzij de samenwerking met het Friese productiehuis de Popfabryk, stapt er die avond ook Fries talent door het theater. Leeuwarder band Passengers krijgt visueel bijval van Beun en Haas, Joost Maaskant werkt samen met René Nijman aan The Light Capture en ook troubadour Willie Darktrousers is van de partij.

---

AValanche is op donderdag 24 mei vanaf 20.00 uur in het Grand Theatre in Groningen. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.