Schedels, wierook en met bloed besmeurde lijven

The Devil's Blood bezweert poppodium Romein

Foto's: Tiffany Peters ,

Een avondje occulte metal in een voormalig kerkgebouw: poppodium Romein vormde het sfeervolle decor van de theatrale metalshow van de inmiddels internationaal succesvolle band The Devil's Blood uit Eindhoven. Support-act was het Utrechtse Terzij De Horde.

Terzij De Horde mocht de avond losblazen en deed dat met verve met hun doomy blackmetal. De enthousiaste band gaf een strak optreden weg en liet zich van een professionele kant zien toen de bassist een snaar brak en er kort enig oponthoud was. Tijdens de show van Terzij De Horde stroomde de zaal langzaamaan voller met publiek dat eigenlijk speciaal voor de hoofdact kwam.

Op het podium van Romein werd een altaar gebouwd met daarop dierenschedels en wierook. Het was duidelijk de beurt aan de met bloed besmeurde muzikanten van The Devil's Blood. De mensen in de zaal hadden er merkbaar zin in en trokken dichter naar het podium toe. The Devil's Blood zette een strakke set neer en kreeg bij enkele nummers bijval van het publiek, dat spontaan meezong en tenslotte helemaal uit zijn dak ging.

Gezien: The Devil's Blood, Terzij De Horde
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer : 3 maart 2012
Opkomst: Ongeveer 110