Po'Girl komt niet op gang in Iduna Po'Girl komt niet op gang in Iduna

Dames te veel bezig met zelfpromotie

, Karst Jaarsma

Po'Girl komt niet op gang in Iduna

Dames te veel bezig met zelfpromotie

Karst Jaarsma ,

Het zingende duo Allison Russell en Awna Teixeira is fanatiek met muziek bezig. Het
grootste gedeelte van het jaar zijn ze op tournee of zitten ze in de studio om nieuwe releases op te nemen. Hun belangrijkste project op dit moment is Po’ Girl, een band die ze vormen met een drummer en bassist. Vorig jaar speelde Po'Girl nog in de Leeuwarder Prinsentuin, dit keer deden ze Iduna in Drachten aan.

De meiden van Po’Girl zijn echte werkpaarden. Gemiddeld 300 dagen per jaar zijn ze onderweg van het ene optreden naar het andere. Sinds de oprichting van de band in 2003 hebben ze langzaam een vaste schare fans voor zich weten te winnen. In Iduna lijkt vanavond een groot gedeelte van de bezoekers meer dan redelijk bekend met de muziek van de dames. Sommige nummers worden enthousiast begroet en tijdens referenties aan eerdere platen wordt er gretig geknikt.

Betoverend

Voor de intieme sfeer is er in het Drachtster poppodium ruimte gemaakt voor stoeltjes in de zaal. Vanaf het eerste moment betoveren de stemmen je net zo gemakkelijk als op cd. Het duo valt op geen enkele vocale fout te betrappen en de verhalende nummers slepen het publiek helemaal mee. De verrassend zuivere stemmen vullen precies de jazzy, folk en country ritmes aan. De afwisseling tussen opvallende instrumenten als banjo, accordeon en wastobbe-bas houdt de variatie er heerlijk in. Een rustig, gevoelig nummer wordt aangenaam opgevolgd door een meer Frans aandoend walsje met accordeon.

Niet op gang
Helaas zorgt de afwisseling van instrumenten er ook voor dat het optreden nooit volledig op gang komt. Na elk nummer ontstaat er een net iets te lange pauze, die opgevuld wordt met niet ter zake doend gebabbel. Elke anekdote mondt uit in schaamteloze verkooppraatjes, uiteenlopend van het aanprijzen van cd’s en een dvd tot een complete handleiding voor het bouwen van een wastobbe-bas aan toe.

De dames van Po’Girl zijn zo professioneel met hun muziek bezig, dat ze helemaal vergeten om er nog van te genieten. Alles lijkt om de promotie van eigen producten te draaien. Dat is jammer, vooral omdat er bij vlagen fantastisch muziek gemaakt wordt. Binnenkort zijn de dames afzonderlijk met hun solo-projecten wederom in Nederland te bewonderen. Een korte pauze zou waarschijnlijk meer wonderen doen.

----
Gezien: Po’ Girl
Waar: Poppodium Iduna, Drachten
Wanneer: 26 maart 2012
Opkomst: Gezellig druk 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland