Mundo Park ziet de wereld als één grote speeltuin

Frontman Jona de Berg over Freesonica, vriendschap en broccoli

Dolf de Vlugt ,

Met Eurosonic/Noorderslag, Babi Pangang Rock en een aantal optredens in Vera, Het Bolwerk, Asteriks en Warhol, lijkt Mundo Park hard op weg om een vaste waarde in het noordelijke poplandschap te worden. Meer optredens, nieuwe opnames en het bandcoachingstraject Freesonica moeten helpen die positie te verstevigen. Reden genoeg om eens bij te praten met frontman Jona de Berg.

“Ooit speelden ik, Marcel Schuijff (gitaar/zang) en Jeroen van der Haar (drummer/zang) al in de funky rockband Carribean Stud Connection. Later kwam daar gitarist Jordy Wu bij. Timo Merkies vervingen we door bassist en vriend Ype Terwisscha. Door een mengeling van stijlen zijn we uiteindelijk begonnen met het maken van onze huidige sound. Onze muziek kenmerkt zich als energieke poprock die barst van de energie. Ons devies is simpel, namelijk lol maken en spelen. Voordeel is dat we een hechte vriendengroep zijn met een gezamenlijke passie.”

“We lezen in verschillende media dat onze sound overeenkomt met The Kooks, Go Back To The Zoo en The Wombats. Ons geluid zit er als het ware precies tussen. Mundo Park is ruiger dan The Kooks, iets rustiger dan Go Back To The Zoo en meer funky dan The Wombats. Het tempo ligt hoog en de gitaarmelodieën zijn aanstekelijk. Qua optreden proberen we onze energie over te brengen op het publiek. Mensen moeten het idee krijgen dat je van de wereld een eigen speeltuin kan creëren.”

“Zoals ik eerder aangaf leggen wij de nadruk op lol maken en spelen. Aan de andere kant zijn wel zo ambitieus dat we de grotere internationale festivals willen bereiken. Tijdens onze Freesonica-sessies leren we omgaan met de professionele kant van de band. Het regelen van boekingen is daar een voorbeeld van. Ook netwerken is iets waar we nu stappen in maken. Muzikaal gezien zijn we bezig om onze live performance te verbeteren en onze arrangementen te optimaliseren. Het is een ontzettend leerzaam traject.”

“Freesonica loopt nog door tot en met het Freeze Festival. In die tussentijd staan er nog een paar leuke optredens op het programma, waaronder Freeze On Friday in de Asteriks. Onlangs hebben we nog op Babi Pangangrock gestaan. Daar voelde Jordy Wu (kwartbloedje Chinees) zich erg thuis. Ook duiken we over een paar weken/maanden de studio in voor een paar opnames. Jeroen heeft ondertussen een aantal opzetjes gemaakt voor nieuwe muziek, waaronder een enerverend nummer over alle ins en outs van broccoli. Kortom, 2012 wordt een dondersgoed jaar!”

---
Mundo Park speelt op vrijdag 23 maart in Podium Asteriks tijdens
Freeze On Friday.