Metalfestivals zoeken openingsact Metalfestivals zoeken openingsact

Friese metalbands strijden in bandwedstrijd

, Peter Dijkstra

Metalfestivals zoeken openingsact

Friese metalbands strijden in bandwedstrijd

Peter Dijkstra ,

De Friese metalfestivals Dokk'em Open Air en Into The Grave gaan samen op zoek naar een Friese openingsact. Eind mei barst de strijd los. Dan wordt er in Podium Asteriks een bandwedstrijd gehouden waar een jury één winnaar uitkiest die beide festivals mag openen.

Het is voor vele bands een droom om te mogen openen op een groot festival. Door een unieke samenwerking tussen Dokk'em Open Air en Into The Grave, maken vijf metalbands uit de provincie Friesland deze zomer al kans om die droom te verwezenlijken.

Op 25 mei barst de strijd los. Dan gaan in Podium Asteriks vijf metalbands met elkaar de strijd aan om die ene felbegeerde prijs: het openen van beide metalfestivals. Natuurlijk zal een deskundige jury zich buigen over welke act de strijd moet winnen, maar het publiek mag ook haar zegje doen. De favoriet van het publiek mag in Poppodium Romein het voorprogramma verzorgen van een bekende metalband.
 

  • Bands die mee willen doen kunnen zich opgeven via de site van Into The Grave.


Dokk'em Open Air vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni in Bornwird bij Dokkum. Into The Grave op 11 augustus op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland