Garments laat diepe indruk achter in Dokkum Garments laat diepe indruk achter in Dokkum

Veelbelovende try-out voormalig Monstertux

, Niels Lahuis

Garments laat diepe indruk achter in Dokkum

Veelbelovende try-out voormalig Monstertux

Niels Lahuis ,

Jongerencentrum Zero was zaterdagavond het toneel voor de tweede try-out show van Frieslands’ nieuwste oude bekende, Garments. Met het gepaste voorprogramma van Passengers stonden er twee bands van formaat op het Dokkumer podium.

De opening van de avond is voor Passengers. Volgens OOR is de band het best bewaarde geheim van Friesland en daar is geen woord van gelogen. Passengers verdiende wellicht een groter publiek maar dat lijkt de band er niet van te weerhouden om de knop vol open te draaien. De sfeervolle indie-rock geldt als een uitstekende opening van de avond te zijn. Het enthousiasme van de band sluit daar haarfijn op aan. 

Exit Monstertux, enter Garments
Op een nummertje van Johnny Cash na, hebben we drie jaar lang niks gehoord van de leden van Garments. Daar komt nu verandering in. De oude naam ligt net vers in de prullenbak terwijl de nieuwe plaat al bijna in zijn geheel op internet staat. De boodschap is duidelijk. Garments wil gehoord worden.

Als Monstertux werd er nog wel eens muzikaal buiten de lijntjes gekleurd, Garments zweeft daarentegen als een geoliede machine door haar eigen repertoire. De stiltes tussen de nummers in worden door toetsenist Marjo Douma en gitarist Derek Kuipers subtiel opgevuld wat de sfeer ten goede komt.

Over de nummers zelf kunnen we kort zijn: luistermuziek pur sang. Vooralsnog springt het nummer Hide vs. Seek er bovenuit. Bepakt met zowaar een funky beat en toch die authentieke sound, laat de band zich van een kant horen die naar meer smaakt. Of Garments qua sound echt zoveel anders is dan Monstertux is nog niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is? De band is door de jaren heen nog meer gegroeid.

---
Garments presenteert het nieuwe album The Need To Belong op vrijdag 13 april in
Podium Asteriks, Leeuwarden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland