Friese Flitsen: week 13 Friese Flitsen: week 13

Kort popnieuws uit de provincie

, redactie 3voor12 Friesland

Friese Flitsen: week 13

Kort popnieuws uit de provincie

redactie 3voor12 Friesland ,

Via Twitter, Hyves en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12 Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over BlackboxRed, Garments en Disintegrate.

BlackboxRed goes UK...again!
De Battle The Sparrows EP is nog maar een half jaar uit en toch is BlackboxRed al weer druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers. Tussen het schrijven door steekt het duo donderdag voor alweer de vierde keer het Kanaal over. De komende anderhalve week tourt het tweetal langs plaatsen als Londen, Ipswich en Manchester.

Het album komt in Engeland niet uit als een fysieke EP, maar exclusief als zeefdrukposter met een download code. De Britse ontwerper Diggy Smerdon is verantwoordelijk voor het ontwerp. De oplage is beperkt dus de kans is groot dat de poster mettertijd een waar collector’s item gaat worden.

Disintegrate krijgt wereldwijde release

GREAT NEWS! kopt Disintegrate op Facebook. En daar heeft de Leeuwarder melodic death metal band alle reden toe, want hun album Parasites Of A Shifting Future krijgt op 27 juli een wereldwijde release via het Duitse label Massacre Records.

Twee jaar geleden verscheen Parasites Of A Shifting Future al eens in eigen beheer. Bij het Duitse label zijn ook bands als Legion Of The Damned en Malevolent Creation onder gebracht.  Disintegrate een keer live zien voordat ze de wereld gaan veroveren? Dat kan op 11 april in Romein.

Exit Monstertux…enter Garments
Vorige week schreven we al stiekem in een recensie dat Monstertux tegenwoordig als Garments door het leven gaat. Met de naamsverandering volgt ook een muzikale koerswijziging. Het stevige indierock geluid dat Monstertux produceerde, heeft plaatsgemaakt voor verhalende klanken met een breekbaarder karakter. Hoe dat klinkt hoor je op 13 april in Podium Asteriks. Dan presenteert Garments het nieuwe album The Need To Belong.

Tim Akkerman verrast terraszitters Drachten
Afgelopen zaterdag stond Tim Akkerman, de voormalig zanger van Haagse rockband Di-Rect, in Poppodium Iduna. Eerder die middag verraste hij de Drachtster terrasjesmensen met een akoestisch optreden. Het leverde de nodige verbaasde blikken op, maar de reacties op het naar buiten brengen van de muziek kon vooral op veel positieve reacties rekenen. Akkerman tourt momenteel met zijn solodebuut Anno langs de Nederlandse popzalen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland