Crimineel goede feestjes met The New Crime Wave Crimineel goede feestjes met The New Crime Wave

'Je hoeft niet naar Utrecht voor een tof feest'

, Peter Dijkstra

Crimineel goede feestjes met The New Crime Wave

'Je hoeft niet naar Utrecht voor een tof feest'

Peter Dijkstra ,

‘There’s a new crime wave in town’, als je het zo hoort dan klinkt het alsof Leeuwarden zucht onder een golf van geweld. Gelukkig valt dat wel mee. The New Crime Wave is een nieuw project van Eva van Netten en Stefan Woudstra, het duo dat we ook kennen als BlackboxRed.

“Het is een organisatie van evenementen en feestjes”, legt Eva uit. “Heel simpel maar dat is het.” Zoals met veel nieuwe ideeën is ook The New Crime Wave ontstaan uit een behoefte aan iets wat er niet is. Eva: “Als je naar de Randstad gaat heb je echt underground feesten. Met z’n allen tegelijk keihard uit je plaat gaan en naar toffe muziek luisteren. Dat gevoel mis ik in Friesland.”

Maar Friezen en keihard uit je plaat gaan, gaat dat wel samen? Eva denkt van wel. Volgens haar ligt het vooral aan het aanbod van feesten. “Het mag allemaal wel wat extremer en minder voorzichtig”, vertelt Eva. “Ik heb een beetje het gevoel dat er in Friesland heel voorzichtig wordt gedaan. We willen met The New Crime Wave laten zien dat je echt niet naar Utrecht hoeft voor een tof feest.”

Schrikdraad

Het eerste feest is cruciaal voor het succes van de organisatie. Daarom start The New Crime Wave op een toepasselijke plek: het cellenblok van de voormalige gevangenis De Blokhuispoort. Het industriële en rauwe gevoel van de locatie is volgens Eva belangrijk voor het gevoel van het feest, maar minstens zo belangrijk is de programmering. Eva: “We willen nieuwe bands onder de aandacht brengen. Bands waarvan wij denken ‘dat moet hier ook spelen’.”

Voor Schrikdraad zijn dat de Britse electro rock duo’s Any Color Black en Death Rattle. Ook de Nederlandse ‘one man electro rocker’ Capacocha staat op het programma. Of Schrikdraad een terugkerend fenomeen gaat worden valt nog te bezien. “Eerst alleen deze. Wellicht wordt het zo goed ontvangen dat dit over een paar maanden of volgend jaar weer kan”, aldus Eva.

---
Schrikdraad is op donderdag 17 mei vanaf 20.00 uur in het cellenblok van de Blokhuispoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland