Oerolpaspoort maakt plaats voor polsbandje

Muziekprogrammering grotendeels toegankelijk met entreebandje

Peter Dijkstra ,

Een polsbandje, het klinkt logisch voor een festival, maar voor Oerol is het iets nieuws. Na zeventien jaar neemt het festival afscheid van het eigen Oerolpaspoort. Het nieuwe entreebandje biedt toegang tot de festivalterreinen bij de Westerkeyn en op het Groene Strand waar het muziekprogramma zich grotendeels afspeelt.

Een entreebandje, het klinkt logisch voor een festival, maar voor Oerol is het iets nieuws. Na zeventien jaar trouwe dienst neemt het festival dit jaar afscheid van het eigen Oerolpaspoort. Handig, want het polsbandje maakt de programmering een stuk overzichtelijker. Zo heb je met het entreebandje toegang tot nagenoeg het grootste deel van de muziekprogrammering. Zowel alle shows op de Westerkeyn (oa Kraantje Pappie, Wooden Saints, Alamo Race Track), als op het Groene Strand (oa Spinvis, Roosbeef, GEM) zijn met het entreebandje toegankelijk.

Naast de gebruikelijke festivalterreinen op de Westerkeyn en het Groene Strand, staat er midden in het Formerumerbos het Bostheater. Onder andere Blaudzun, Moss en Spinvis zijn hier te zien. Voor toegang tot het Bostheater is alleen je polsbandje niet genoeg. Hiervoor is nog een voorstellingsticket nodig. Ook voor Skeylja, het vervolg op Seeljocht dat in de kerk van Hoorn zal worden opgevoerd, moet je losse kaarten kopen. Waar je dan weer geen kaarten voor nodig hebt is de programmering van de eilander horeca. Die vind je hier.

---

Het volledige Oerolprogramma is op de site van Oerol te lezen.