Moss, DeWolff en Drive Like Maria naar Freeze 2012 Moss, DeWolff en Drive Like Maria naar Freeze 2012

, Niels Lahuis

Moss, DeWolff en Drive Like Maria naar Freeze 2012

Niels Lahuis ,

Moss, DeWolff en Drive Like Maria zijn de drie hoofdacts van de zestiende editie van het Freeze Festival. Dat maakte de organisatie eerder vandaag bekend. Freeze, dat zich profileert als het staalkaartfestival van de Friese popcultuur, komt bovendien met een flink rijtje lokale acts op de proppen.

De Hûnekop, Passengers, Audio Adam, Het Vaticaan en Maask vormen slechts een greep uit de vele lokale acts voor het komende Freeze Festival. Ook de kersverse Kleine Prijs van Fryslân winnaar Yellow House 21 krijgt een plekje in de Leeuwarder Harmonie. Het festival, dat zich nadrukkelijk richt op de programmering van lokale acts aangevuld met enkele (inter)nationale bands, maakte vandaag ook bekend dat Moss, DeWolff en Drive Like Maria naar de Friese hoofdstad komen. 

Moss was recentelijk nog in Friesland te zien. Zowel in Het Bolwerk te Sneek, maar ook op Vlieland tijdens Into The Spring. Het is op datzelfde Vlieland waar Ornaments, het eerder dit jaar verschenen derde album, grotendeels is ontstaan. Moss speelde dit jaar voor het eerst op Pinkpop, het festival in Landgraaf waar Dewolff in 2010 al eens op de planken stond. De Limburgse bluesrockband van de gebroeders Van de Poel en Robin Piso bracht onlangs haar vierde studioalbum uit,  Dewolff IV genaamd. Hardrockband Drive Like Maria bracht een maand geleden haar tweede gelijknamige studioalbum uit en speelde al eens in het voorprogramma van ZZ Top en AC/DC.

Meer namen komen van het internationale bandjesuitwisselingsproject Excite. Dit jaar zijn dat het Belgische Polaroid Fiction, het Schotse Cleavers en het Deens Nelson Can. De komende weken wordt het programma uitgebreid met twintig nieuwe namen, waaronder een dance- en een metalheadliner.

Vorig jaar verkocht Freeze voor het eerst in haar bestaan uit. Vlaamse headliner Triggerfinger trok vele bezoekers extra naar de Harmonie, maar ook het Fryske Cash project was mede verantwoordelijk voor de enorme toestroom.

---

Het Freeze Festival vindt dit jaar plaats op 22 september in de Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland