Kees van Hondt over Lowlands en de geschiedenis van Nederland Kees van Hondt over Lowlands en de geschiedenis van Nederland

“De beste voorbereiding? Een stevige boerenkoolmaaltijd met een warme worst”

, Niels Lahuis

Kees van Hondt over Lowlands en de geschiedenis van Nederland

“De beste voorbereiding? Een stevige boerenkoolmaaltijd met een warme worst”

Niels Lahuis ,

Lowlands 2011. Op het affiche prijken grote namen als The Offspring, Elbow, Arctic Monkeys en dEUS. Voor vele bezoekers ontbreekt echter een belangrijke artiest. Een artiest die zijn eigen muziek omschrijft als kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul. Hoe kan het ook anders, we hebben het over Kees van Hondt.

Een officiële reden is nooit vrijgegeven over het ontbreken van Kees van Hondt op Lowlands 2011 maar gezien de teleurgestelde reacties van het publiek, is het niet verwonderlijk dat de enige echte feest-dj dit jaar Biddinghuizen wel weer op zijn kop zal zetten. Toch blijft het vreemd dat de man die zo grandioos een festival af kan sluiten, simpelweg ontbreekt op de programmering. “Het zou van weinig stijl getuigen om met een beschuldigende vinger in de richting van de posterijen te wijzen maar feit blijft dat een uitnodiging mij nooit bereikt heeft”, aldus Kees van Hondt. Laten we het daar dan ook maar op houden. Gelukkig heeft de postbode dit jaar wel zijn werk gedaan en kan de festivalbezoeker de kamerplanten weer gaan ophalen bij de lokale tuincentra.

De komende tijd is de agenda van Kees in ieder geval weer goed gevuld. Naast de “grote” optredens op Sziget en Lowlands, gaat Kees ook weer langs de kleine podia met zijn Zeven Provinciën Tour. De feest-dj is weer flink actief na een iets rustigere tijd. “De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het zoeken naar en het vinden van verse deunen”, vertelt Kees. “Of deze noviteiten het gewenste resultaat opleveren is iets waar ik zeer benieuwd naar ben.”
Die Zeven Provinciën Tour brengt Kees van Hondt vooralsnog niet naar daadwerkelijk zeven provinciën. Dus de vraag die eigenlijk een beetje overheerst is: waarom maar zeven provinciën? Kees: “Geschiedvervalsing is niet mijn specialiteit. Uit betrouwbare bron kan ik melden dat het de tijdgeest is geweest die er in het jaar 1588 de oorzaak van was dat niemand de Republiek der Acht of Negen Verenigde Nederlanden heeft gesticht.” Duidelijke taal.

Een avond met Kees van Hondt behoort niet tot de meest doorsnee avonden die je zal beleven . Bepakt met de nodige opblaasbare dieren, ballonnen en kamerplanten, is elk feest 100% Keeswaardig. “Tot mijn verbazing worden de speciale elementen altijd door het publiek ingebracht”, vertelt Kees. “Een constante factor is ongetwijfeld het extreem hoge feestgehalte.”
Komend weekend brengt Kees van Hondt zijn Zeven Provinciën Tour naar Poppodium Iduna in Drachten. Een podium dat qua grootte wel enigszins verschilt met die van de grote Europese festivals. “De verschillen zijn te talrijk om allemaal te benoemen”, legt Kees uit. “De voorbereiding is echter hetzelfde: een stevige boerenkoolmaaltijd met een warme worst.” 

---
Kees van Hondt treedt zaterdag 23 juni op in Poppodium Iduna in Drachten. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.iduna.nu

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland