Bettie Serveert blijft tijdloos met Palomine Bettie Serveert blijft tijdloos met Palomine

Goed weerzien met oude bekenden in Asteriks

, Tekst: Jan Paulus van der Meulen | Fotografie: Joey Feikens

Bettie Serveert blijft tijdloos met Palomine

Goed weerzien met oude bekenden in Asteriks

Tekst: Jan Paulus van der Meulen | Fotografie: Joey Feikens ,

Bettie Serveert had veel succes met het debuutalbum Palomine uit 1992, maar de band brak nooit echt door bij het grote publiek. Dat de fans van toen de band niet in de steek hebben gelaten, bleek wel in het gezellig drukke Podium Asteriks. Met drummer Joppe Molenaar (Voicst) als vervanger van oer-bandlid Berend Dubbe, werd er een strakke show neergezet met nieuw werk en heel veel Palomine.

Een avondje reünie, daar lijkt het voor veel bezoekers wel op, waarbij het voorprogramma dient als achtergrondmuziek. Spelend in dit voorprogramma was singer/songwriter Mr. Midje. Het eerste deel van de set gaat geheel bij het keuvelende publiek langs, pas bij het laatste akoestische nummer legt hij het publiek het zwijgen op. Met zijn nieuwe band Boarterstún speelt tot slot Mr.Midje nog enkele versterkte nummers.

In 1992 bracht Bettie Serveert hun legendarische plaat Palomine op de markt. Reden voor veel dertigers en veertigers om hun hoofd eens om het hoekje bij podium Asteriks te steken. Met een paar flinke slagen op de troms weet Bettie Serveert het publiek meteen bij de les te krijgen. Bettie Serveert speelt twintig jaar na dato nog altijd als een stel jonge honden. Er wordt begonnen met werk van het meest recente album, Pharmacy of Love (2010). 'Deny All' dendert door Asteriks als een oude stoomlocomotief.

Als er wordt gevraagd of er nog verzoekjes zijn, wordt al snel om Palomine geroepen. Het nieuwe en hardere werk slaat wel aan, maar het publiek is toch echt gekomen voor die legendarische plaat uit 1992. Eindelijk zijn dan de eerste klanken van Palomine te horen. 'Kid’s Allright' is het eerste nummer dat ze spelen en een ding is meteen duidelijk: de muziek van Bettie Serveert is tijdloos en de leden spelen nog met dezelfde bezieling. De band eindigt de speciale set met het nummer waar het ooit mee begon, 'Tom Boy'.

Bettie is na 20 jaar nog gewoon Bettie en Palomine blijft een tijdloos album. Carol is nog altijd die ingetogen zangeres en Peter Visser de wilde gitarist. De mensen die toen kwamen, komen nog steeds, aangevuld met een wat jonger publiek. Bettie Serveert brengt nog steeds onverschrokken rock en zal dit ook blijven doen, getuige het nieuwe album.

---
Gezien: Bettie Serveert, Mr. Midje & Boarterstún 
Wanneer: Vrijdag 29 juni 2012
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Opkomst: uitverkocht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland