Jailbreak sluit ruigrockend af met Peter Pan Speedrock Jailbreak sluit ruigrockend af met Peter Pan Speedrock

Nieuwe tatoeageconventie beleeft succesvolle eerste editie

, Foto's: Ruben van Vliet

Jailbreak sluit ruigrockend af met Peter Pan Speedrock

Nieuwe tatoeageconventie beleeft succesvolle eerste editie

Foto's: Ruben van Vliet ,

Friesland is een nieuw lifestyle-evenement rijker. Van heinde en ver kwamen tatoeëerders, getatoeëerden en andersoortige rock-'n-rolladepten naar de monumentale strafgevangenis Blokhuispoort voor de eerste editie van het het Jailbreak Festival. De vele bekende sprekers en tatoeage-artiesten, zoals Nico Dijkshoorn, Eric Corton en Henk Schiffmacher, maar natuurlijk ook de vele bands in de avonduren, zorgden samen voor een op voorhand uitverkochte editie.

In vijfentwintig cellen werkten de kunstenaars de hele middag aan hun nieuwe inktstukken, de binnenpleinen waren ingericht voor horeca, kledingkraampjes en oude Amerikaanse auto's en in Café De Bak werd menig artiest ondervraagd door Omrops Eric Ennema. Wie 's avonds alleen voor de muziek kwam, werd getrakteerd op Peter Pan Speedrock, The Deaf, Cuban Heels en vele anderen.

Pielemuis

Het hoofdpodium was gesitueerd in het smalle cellenblok, iets wat we eerder zagen bij de Cash- en Elvis-tributes. Een sfeervolle locatie, dat is het zeker, als de organisatie tenminste niet vergeet om de TL-verlichting uit te doen, zoals het geval was bij het close-harmony trio Liptease en bij bluesband Cuban Heels. Nadeel van de penitentiaire pijpenla is dat je vanaf de vijfde rij de bands bijna niet meer kunt zien door het lage podium, maar er waren maar weinigen die zich daar op deze gezellige dag écht aan stoorden. Hoofdact Peter Pan Speedrock zette een gedegen speedset neer en het publiek vooraan ging ouderwets fanatiek uit z'n dak. Tatoeëerder en Peter Pan-mascotte Dikke Dennis kon niet ontbreken en toonde zelfs nog even zijn kleine pielemuis, volgeïnkte horecaspoiler en blote kadetten vanaf de eerste verdieping. 

Jongedamesmagneet

Podium Asteriks, even verderop in de Blokhuispoort, bood onderdak aan een viertal bands van divers pluimage: het jonge Amsterdamse rocktrio Allergic To Horses, de psychobillyband Milwaukee Wildmen uit Brabant, de psychadelic sixties rock-'n-rollformatie Birth Of Joy uit de Randstad en de co-headliner van het Jailbreak Festival: de punkrock-'n-rollers van The Deaf ùit De Haag. Dit viertal gaf een zeer energieke performance en het waren met name de wild rondspringende toetsenist Mau en jongedamesmagneet Spike van Zoest die het publiek van begin tot eind konden boeien.

---
Wat: Jailbreak Festival
Gezien: Peter Pan Speedrock, Cuban Heels, Liptease, The Deaf, Birth Of Joy, Milwaukee Wildmen, Allergic To Horses e.a.
Waar: Blokhuispoort/ Podium Asteriks, Leeuwarden
Wanneer: Zaterdag 14 juli 2012
Opkomst: Uitverkocht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland