Invalzanger Ignite krijgt de zaal moeiteloos mee Invalzanger Ignite krijgt de zaal moeiteloos mee

In Iduna is het nooit te warm voor een pit

, Tekst: Ridzert Souverein | Foto's: Oscar Anjewierden

Invalzanger Ignite krijgt de zaal moeiteloos mee

In Iduna is het nooit te warm voor een pit

Tekst: Ridzert Souverein | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Op een broeierige maandagavond verzamelden vele hardcore-punkliefhebbers zich in Drachten voor een show van Ignite, één van de grootste namen uit het genre. Via Twitter werd vorige week bekend gemaakt dat zanger Zoli Téglás vanwege ziekte zou worden vervangen door Jon Bunch, frontman van Sense Field. Altijd gevaarlijk natuurlijk, maar zo'n 250 bezoekers waren alsnog vastberaden om er een feestje van te maken in poppodium Iduna.

Openingsact Vittu is voor de volledige Europese tour van Ignite meegekomen vanuit Amerika en mag ook deze avond aftrappen. De sympathieke zanger met eierzoekpetje haalt de zang soms net niet, of hij is simpelweg drukker met het bespelen van zijn bas. De opgetogen drummer haalt ondertussen alles uit de kast, maar het drietal blijft toch te ingetogen om het vuurtje echt aan te wakkeren.


Sparky's Revenge
uit Harlingen is geen onbekende meer in de regio. De enthousiastelingen op het podium bespelen de zaal op een aanstekelijke manier, waardoor er al snel wat vuisten de lucht in worden gestoken en er luidkeels wordt meegezongen. Met frisse gejaagde liedjes, een fijne heldere zang en een lekker energieke show zit de sfeer er nu gelijk in. Vooral de originele breakdowns houden de show constant interessant. Geef zanger Warde de Graaf een langer snoer of een draadloze microfoon zodat hij van het podium af kan, en hij wint iedere zaal voor zich.


Hierna is de beurt aan Antillectual uit Nijmegen, een band die tien jaar geleden al zijn eerste podiumervaring opdeed, onder andere hier in Drachten. Oefening baart kunst: er wordt een strakke show neergezet, met enkele lekker snelle nummers speciaal voor de echte hardcoreliefhebbers. Toch komt het geheel wat geroutineerd en daardoor ongeïnteresseerd over. Of zou de band toch last hebben van de warmte in de zaal?


Dat het publiek absoluut géén last heeft van de hitte wordt bij de start van hoofdact Ignite direct duidelijk: vol enthousiasme wordt er vanaf de eerste klanken door de bezoekers mee gesprongen. Het voorste gedeelte van de zaal verandert voor de rest van de avond in een grote, kolkende pit. Niemand in het publiek lijkt ontevreden met de keuze voor Jon Bunch als invalzanger; hij schreeuwt de ene na de andere klassieker de zaal in.

Tot het bittere einde van de set blijft iedereen in de zaal staan. Iduna heeft er weer een succesvolle show op zitten - en dat op een maandagavond.

---

Gezien: Ignite, Antillectual, Sparky's Revenge, Vittu
Waar: Poppodium Iduna, Drachten
Wanneer: maandag 23 juli 2012
Opkomst: zo'n 250 man

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland