The Kik rockt op winderig Vlieland The Kik rockt op winderig Vlieland

Persoonlijke, knusse sfeer aan winderige Dorpsstraat

, Karst Jaarsma

The Kik rockt op winderig Vlieland

Persoonlijke, knusse sfeer aan winderige Dorpsstraat

Karst Jaarsma ,

Terwijl buiten de storm woest woedt en Vlieland van de buitenwereld afsluit, speelt The Kik een intieme showcase in het gezellige filmpodium Vlieland. Speciaal voor het nieuwe seizoen hebben de heren van het Rotterdamse gezelschap een verzameling Nederlandstalige nummers opgenomen. Aan Podium Vlieland nu de live primeur. De rock & roll van The Kik blijkt moeiteloos samen te vloeien met de teksten van smartlap niveau. Zonder moeite woedt de storm in Podium Vlieland voort.

Terwijl de wind woest rond Vlieland giert en het kleine eiland volledig is afgesloten van de buitenwereld, vindt er in het lokale filmpodium een bijzondere avond plaats. Podium Vlieland, normaal gesproken bekend van verscheidene filmfestivals, heeft The Kik twee avonden achter elkaar geprogrammeerd. In aanloop naar haar optreden op Noorderslag kan het Rotterdamse gezelschap voor het eerst zijn nieuwe Nederlandstalige programma aan publiek presenteren.

Het nieuws lijkt echter geen grote opschudding veroorzaakt te hebben. Het toch al kleine zaaltje is slechts gevuld met een handjevol bezoekers. Dit zorgt echter meteen voor een intieme sfeer tussen bandleden en publiek. Reeds voor aanvang worden er al enkele gemoedelijke, gezellige grappen gemaakt tussen de band en de aanwezigen.

Wanneer de heren enthousiast beginnen aan hun eerste nummer Simone is het duidelijk dat het plotseling oog in oog staan met het publiek nog wel enige zenuwen oplevert. De gezellige teksten, gecombineerd met de enthousiaste houding van de band, spoelt dit gevoel al snel weg. Wanneer een paar nummers later Bij Mijn Meisje wordt ingezet, is de band lekker op elkaar ingespeeld. De enthousiaste orgelsolo onderstreept dit. Tijdens de daaropvolgende nummers bewijst The Kik in het Nederlands nog meer een gezellige festivalband te zijn dan in het Engels. Het met Tim Knol geschreven Straatbalie rockt er lekker op los. Halverwege hebben de heren van The Kik zelfs een enthousiast meezinggedeelte voor de festivals ingebouwd. Ook Verliefdheid Op Een Plaat is een lekkere meezinger. Het gezelschap blijkt uitstekend in staat om hun Beatles melodietjes en uitstraling te combineren met de Nederlandstalige muziek. De strak in het pak gestoken heren stralen daarnaast puur enthousiasme uit.

Wanneer na iets meer dan dertig minuten afgesloten wordt met nog twee Engelse liedjes en een herhaling van Simone is de try-out wel snel afgelopen. The Kik heeft duidelijk bewezen met Nederlandstalige liedjes nog sterker voor de dag te komen dan met hun Engelse repertoire. De nummers staan ongetwijfeld garant voor enthousiaste festivalweides op de gezellige, doch half brakke, zondagmorgen. Bijna negen euro voor een amper veertig minuten durend programma is echter iets om minder vrolijk van te worden.  Het is desondanks te hopen dat voor volgende try-outs in podium Vlieland het publiek iets enthousiaster is om de weg door de winderige Dorpsstraat te vinden. De persoonlijke, knusse sfeer maakt het zeker waard.
 
Gezien:  The Kik
Waar: Podium Vlieland
Wanneer: 05-01-2012
Opkomst: 20 man
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland