Sef en Gers Pardoel bezorgen Romein leuke avond Sef en Gers Pardoel bezorgen Romein leuke avond

'Waar is dat feestje, hier is het feestje.'

, Tekst: Alwin Sinnema | Foto's: Jorn Idzerda

Sef en Gers Pardoel bezorgen Romein leuke avond

'Waar is dat feestje, hier is het feestje.'

Tekst: Alwin Sinnema | Foto's: Jorn Idzerda ,

Sef en Gers Pardoel hebben inmiddels genoeg bagage om door het publiek in Leeuwarden op handen te worden gedragen. Beiden heren brachten onlangs een soloalbum uit en toerden daarom ter promotie samen door het land. In een uitverkocht Romein gaven de twee rappers afgelopen weekend als ware entertainers een veelzijdige show weg.

In het voorprogramma toont upcoming rapper Maq uit Groningen een staaltje echte hiphop maar het is aan de beleving van het publiek te zien dat zij hier niet voor gekomen zijn. Waar Gers en Sef geen enkele moeite hebben om het publiek te entertainen, blijkt dat Maq op dat gebied nog wel wat kan leren. Maq heeft wel een creatieve freestyle in huis, geïnspireerd op het nummer van Sef, De Leven. Puur entertainment komt ook van de meegereisde dj Krisiz uit Drachten. Al beatboxend vermaakt hij het publiek. Een leuk opwarmertje maar Maq had waarschijnlijk beter tot zijn recht gekomen binnen een andere line-up, met een ander soort publiek

Verlangen naar een zwoele zomeravond

Sef

Sef

Dan verschijnt Sef op het podium, goed gekleed in kostuum alsof hij net van een chique bal komt. Sef begint met een duidelijke boodschap aan het publiek. “Ik ben het niet eens met de gedachte, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Doe maar flashy.” Met een mediterrane sound ter ondersteuning van de dubbelzinnige teksten doet Sef met zonnebril het publiek verlangen naar een zwoele zomeravond. Er wordt gedanst op een manier waarbij de schouders op en neer bewegen, met de voetjes al schuifelend over de grond als bij een sambales.

"Dit was nog maar de warming up, nu komt pas het feestgedeelte van de show. Party on is het levensmotto, het nachtleven is een prachtleven. Hebben jullie zin in robotsex?"

Sef

Sef

Met een synchroniserende robotstem zingt hij een tekst als ‘mijn favoriete robotlady, van jou wil ik een robotbaby.’ Ook trakteert Sef het publiek op een nieuw nummer. “Jullie zijn de eersten die dit nummer zullen horen want het staat niet op mijn album. Het heet Superman.” Ook dit nummer is weer typisch Sef, het bevat een aanstekelijke beat en is in het woordgebruik al even vernieuwend als in zijn vorige teksten.

Rugzak vol met beats

Gers Pardoel

Gers Pardoel

Dan is het de beurt aan Gers Pardoel. De nog van ziekte herstellende Gers kan op momenten gewoon zijn stem sparen want top 40-hits als Ik Neem Je Mee en Bagagedrager, worden luidkeels meegezongen. Daarnaast heeft Gers zoals hij in het nummer Op Zoek Naar De Symfonie verwoordt, ook altijd nog ‘een rugzak vol met beats.’ Om Leeuwarden het Brabantse gevoel te geven, zingt hij zijn eigen versie van Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis. Even lijkt Romein te zijn omgetoverd in een gezellige en stampvolle kroeg.

Met de samenwerking met Guus Meeuwis is Gers een wel erg commerciële weg ingeslagen. Dit verklaart wellicht het feit dat er nauwelijks echte hiphop fans in de zaal aanwezig lijken te zijn. Gers Pardoel kan dan ook gemakkelijk een breed publiek een leuke avond bezorgen.

Wie: Gers Pardoel + Sef + Maq
Waar: Poppodium Romein
Wanneer: 27 januari 2012
Opkomst: uitverkochte zaal

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland