Repetitie in beeld: The Cool Quest

Wat het publiek niet ziet

Tekst en foto's: Hesseltsje de Jong ,

Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen? Repetitie in beeld biedt jou die kans. Hesseltsje de Jong nam een kijkje in de repetitieruimte van The Cool Quest in Sneek.

Eind december stonden ze nog voor 5000 man te spelen tijden de Serieus Request 2011 in Leiden, The Cool Quest. De band bestaat nog maar een jaar en ze hebben al vijftig optredens op hun naam waaronder eentje in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze deden mee aan de Kleine Prijs van Friesland, waar ze de publieksprijs in de wacht sleepten en aan de Battle of the Bands waar ze er vandoor gingen met de eerste prijs. In 2011 gingen ze het land door met de Popronde en last but not least, ze waren live te horen op Slam FM en 3FM. Het gaat goed met The Cool Quest!

Voor al die gigs moet natuurlijk gerepeteerd worden. Dit doet de band in Zwolle of op het Bogerman in Sneek. Ik spreek met ze af in Sneek. Ik ben een beetje aan de late kant en de band is al begonnen met spelen. Bij binnenkomst hoor ik iets nieuws. Een nieuw liedje welteverstaan, Don't Fall Back. Het  nummer heeft die typische Cool Quest-sound die ik van ze gewend ben. Fijne binnenkomer.

Als het tijd is voor een break, kunnen de bandleden toch niet stil blijven zitten. Ze jammen er vrolijk op los en zijn ontzettend muzikaal. Dat komt tijdens de repetitie goed naar voren. En ze doen het met zichtbaar veel plezier. Ik ben benieuwd wat 2012 voor The Cool Quest in petto heeft. We gaan vast meer van ze horen.