Nashville Pussy: hardrock met ballen Nashville Pussy: hardrock met ballen

Weer eens wat anders op zondagmiddag

, Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Hesseltsje de Jong

Nashville Pussy: hardrock met ballen

Weer eens wat anders op zondagmiddag

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Hesseltsje de Jong ,

Op zondagmiddag gezellig op bezoek bij de schoonfamilie? Daar dachten 250 Snekers anders over. Nashville Pussy was namelijk in town. Goed nieuws voor alle hardrockers uit de regio want deze band kwam niet om een potje te knikkeren. In Het Bolwerk vierde men dit feestje met bier, snerpende gitaarsolo’s, hospartijen en vunzige woordjes die moederlief verboden heeft.

Het tijdstip is ietwat vroeg. Het is namelijk 17.00 uur wanneer de band begint aan een sound check die vervolgens uitmondt in de eerste knaller Say Something Nasty. Al vanaf de eerste riff zit het tempo er aardig in. Met explosief geweld werpt de hardrock formatie nummers als All Fucked Up en I’m The Man als granaten het publiek in. Het geluid van Nashville Pussy kenmerkt zich het beste als ongecompliceerde hardrock met een flinke scheut country. De band heeft wel iets weg van AC/DC, inclusief geruite blouse en truckerpet. Eigenlijk geeft het totaalplaatje al vanaf het begin de indruk dat je in een horrorversie van The Dukes Of Hazard bent beland.

Hel barst los

Nashville Pussy

Nashville Pussy

Ondertussen lijkt het publiek gehoor te geven aan het geweld. Tijdens het langzamere Go To Hell ontstaat er meer beweging in de zaal. De mannelijke aanwezigen vooraan worden nog eens extra opgehitst door de vrouwelijke leadgitarist Ruyter Suys. Af en toe drukt ze haar kist in het gezicht van een toeschouwer die te dichtbij komt en steekt ze vervolgens haar tong uit. Zeven kleuren sch..... zodra je haar in een donkere steeg aantreft. Deze dominatrix houdt niet van grappen.

Het optreden bereikt een hoogtepunt wanneer tijdens Hell Yeah letterlijk de hel losbarst. Vooraan wordt gehost, gebeukt en een enkele karatetrap uitgedeeld.

Niet voor mietjes

Het moge duidelijk zijn. Bij Nashville Pussy draait het om drank, drugs, rock & roll en rauwe seks. Niets meer, niets minder. Het grootste pluspunt van de band is frontman Blaine Cartwright. Met zijn solo’s laat hij zien dat zijn gitaar niet voor mietjes is gemaakt. Foutloos, energiek en als een ware virtuoos schudt hij de melodieën zo uit de mouw. De aanwezige liefhebbers laten hun respect blijken met applaus en gejuich.

Aan het einde van het optreden neemt Cartwright plaats op de verhoging op het podium. Met een perfecte afsprong perst hij het laatste akkoord uit z’n gitaar. De bezoekers zijn weer een stuk wijzer geworden na vandaag.

---
Gezien:  Nashville Pussy
Waar: Poppodium Het Bolwerk, Sneek
Wanneer: 29 januari 2012
Opkomst: ongeveer 250

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland