Movements volgt de stijgende lijn

Beste editie tot nu toe

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Sneker avond Movements begon twee jaar geleden als een nieuw concept voor de liefhebbers van techno en house in de regio. Langzamerhand groeide Movements en wist zodoende in 2010 en 2011 Secret Cinema en 2000 and One naar Sneek te halen. Aan het begin van het seizoen nam Movements weer even een stapje terug met de kleinschalige lokale editie, maar afgelopen zaterdag was er weer sprake van een gewone editie, met Egbert.

Bij binnenkomst valt meteen op dat het geluid vanavond veel housier is dan de avonden hiervoor. De zaal is al rond middernacht voller dan ooit tevoren en gevuld met meer beweging dan de voorgaande edities. Een remix van klassiek Moby werk maar ook vooruitstrevende tracks als Tric Trac van Worthy en Eats Everything komen voorbij. Deze kleurrijke variatie van house en tech-house houdt het spannend. Klopfgeist’s Andreas Bergmann staat bekend om zijn regelmatige diepe uitstapjes maar vervolgt deze keer de lijn van residents Nieuwhout en Ferdy, met wederom veel house.

Egbert heeft voor zijn set al in de kleedkamer laten horen dat hij zin heeft om het gas erop te gooien. Meteen bij de eerste basdrums die klinken is het raak. Egbert is nog even bezig met het publiek aanvoelen, maar na de luide reactie van het publiek drukt Egbert het gaspedaal nog meer in en kan de cruise control erop. Gewapend met wel twee laptops met beide een controller zorgt Egbert ervoor dat zijn liveset niet in de categorie ‘dj set met alleen eigen tracks terwijl de dj zijn mail checkt’ valt. Door deze live opstelling blijft het allemaal wat spannender omdat de tracks elkaar sneller opvolgen dan in de gemiddelde dj set en doordat Egbert zijn set opbouwt met het publiek mee. De eerste helft van zijn set staat in het teken van de kale effectieve platen als Dikke Blaassound en zijn remix voor Marc Romboy. Later in de set laat hij de meer melodieuze kant van zijn producties horen, maar zonder daarmee de energie of het publiek te verliezen.

Wat betreft opkomst, sfeer en muziek stegen de mensen in Het Bolwerk zaterdag boven zichzelf uit. Lokale helden Andreas Bergman, Ferdy en Nieuwhout bewijzen hun cultstatus en Egbert tovert de meeste beweging uit de zaal tot nu toe. Op alle punten was deze editie tot nu toe de meest memorabele.

---
Gezien: Egbert (Live), Andreas Bergmann, Ferdy, Nieuwhout
Waar: Het Bolwerk, Sneek
Wanneer: zaterdag 28 januari 2012
Opkomst: druk