Into The Grave update

Enslaved aan line-up toegevoegd

Peter Dijkstra ,

Na Corrosion of Conformity, Grave, Dew-Scented, Obscura en Bolt Thrower is nu ook de progressieve blackmetalband Enslaved aan de line-up van Into The Grave toegevoegd. In totaal heeft het metalfestival nu zeven bands bevestigd. De achtste band wordt gekozen tijdens de bandwedstrijd Highway To Hell.

Update (4-4-2012)
De Noorse blackmetalband Enslaved geldt als één van de grondleggers van de vikingmetal, een combinatie van snelle blackmetal met Scandinavische folk. In de meer recentere jaren verschuift de focus van de Noorse mythologie naar een meer progressievere richting binnen het blackmetalgenre. Maakten de heren in het verleden nog gebruik van Noorse teksten, nu zijn het vooral Engelse teksten die Enslaved voortbrengt.

Update (29-03-2012)
We schrijven 1985 als Corrosion of Conformity de geschiedenisboeken in gaat met instant-classic Animosity. Toen MTV nog aan muziek deed, stond het drietal regelmatig in de programmering. Een heuze Grammy-nominatie en een miljoen verkochte albums zijn getuigen van het succes. In februari kwam het trio met een nieuwe full-length op de proppen. Corrosian of Conformity, opgenomen bij Dave Grohl in de studio, is de basis voor een Europese tour. Leeuwarden wordt daarbij niet overgeslagen.

Update (02-03-2012)
Het had niet veel gescheeld of men had na 1987 nooit meer iets van Hell gehoord. De Britse heavy metalband, opgericht in 1982, viel door onfortuinlijkheden uit elkaar voor de release van het debuutalbum. Vorig jaar kwam dat debuut er alsnog. De plaat Human Remains haalde vervolgens alle jaarlijsten van de Europese metalmagazines.

(24-02-2012)
Waar anders dan op Into The Grave kun je beter spelen als je band Grave heet? De Zweedse deathmetalband kwam in 1991 met haar debuutalbum Into The Grave, de plaat die gezien kan worden als de naamgever van het festival. Niet voor niets dus dat Grave het album integraal zal spelen.

De jonge Duitse groep Obscura ontving lovende kritieken voor het vorig jaar verschenen album Omnivium. Al snel volgde een tour met Children Of Bodom en Devin Townsend. Laatsgenoemde sierde vorig jaar het affiche van Into The Grave. Meer Duits inbreng komt van Dew-Scented. Deze thrash metal band draait al twintig jaar mee en tourde over de hele wereld met bands als Kreator en Arch Enemy.

Into The Grave wordt gehouden op zaterdag 11 augustus 2012 op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Kaarten zijn verkrijgbaar voor een duivels prijsje van €6,66.