Good old Southern Rock in Het Bolwerk

The Vegabonds en King Jack verwarmen het Friese publiek met een knap staaltje rock

Tekst en foto's: Jort Klarenbeek ,

Het Amerikaanse The Vegabonds doet al snel denken aan de rock uit de jaren zeventig. Met de lange en goed afgewisselde solo’s waan je jezelf al snel op een roadtrip langs de Amerikaanse kust. Met het nieuwste album Southern Sons doet deze band, die zijn oorsprong vind in de zuidelijke staten van de VS, dit gevoel ruimschoots eer aan.

Aan het begin van het optreden doet de band een aantal verwoede pogingen om het publiek mee te krijgen, maar die lijken tevergeefs. Waarschijnlijk is het gewoon nog wat te koud. Naarmate de set vordert, begint het publiek toch wat losser te worden en krijgt de Amerikaanse band het welkom dat ze verdiend. Als de set tot een einde komt is het publiek inmiddels zo gehecht geraakt dat ze het The Vegabonds eigenlijk niet willen toelaten om het podium te verlaten zonder een toegift. Maar helaas, met een laatste sorry maken de Amerikanen plaats voor King Jack.

Het is te merken dat de leden van King Jack niet goed weten wat ze kunnen verwachten van het Friese publiek en dat ze zich als Hollandse band eigenlijk wat misplaatst voelen tussen al dit Friese volk. Met smoesjes als ‘eigenlijk komen we ook wat uit West-Friesland’ en veel humor wordt dan toch de link gelegd naar het Noorden en wordt uiteindelijk ook King Jack goed ontvangen. Het bier begint te vloeien en de temperatuur begint te stijgen. Aan alles is te merken dat de band en het publiek zich steeds meer op hun gemak gaan voelen. Waar The Vegabonds nog tamelijk stil stonden, gebruikt King Jack het hele podium. Het resulteert uiteindelijk in één grote jamsessie waarin veel energie en humor centraal staat. De band eindigt dan ook met een brede grijns wanneer ze het podium verlaten.

---
Gezien: The Vegabonds + King Jack
Waar: Het Bolwerk, Sneek
Wanneer: vrijdag 10 februari 2012
Bezoekers: +/- 80 bezoekers (kleine setting)