Anneke van Giersbergen boeit Romein met nieuwe soloplaat

Tilburgse rock van The Jacks aangename verrassing

Tekst: Femke Jaarsma | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Nadat Anneke van Giersbergen in 2007 The Gathering verlaat, start zij de band Agua de Annique. Inmiddels treedt ze solo onder eigen naam op. Van Giersbergen toert dit voorjaar door Nederland met haar nieuwe album Everything Is Changing. Afgelopen weekend deed ze Leeuwarden aan en wist het publiek in Poppodium Romein te boeien met haar eigen rockgeluid met een poppy twist.

Aangename verrassing

Voordat Anneke van Giersbergen het podium van Romein betreedt, mag de Tilburgse band The Jacks het publiek opwarmen. Als kleine meisjes waren zangeres Marcia Savelkoul en gitariste Estelle Stijkel fan van Led Zeppelin en Guns N' Roses. Op jonge leeftijd hadden zij hun hart al verpand aan rockmuziek. De 'brave' schoolband lieten ze achter zich om op zoek te gaan naar een eigen geluid. Dat vonden ze in The Jacks.

Muziekbladen LiveXS & Fret schreven lovende recensies over de eerste EP en op 24 februari kwam de tweede EP uit, genaamd Raw & Gorgeous. Afgelopen week traden ze nog op in De Wereld Draait Door en eerder deelden ze het podium met onder andere Di-rect en Go Back To The Zoo. Het optreden in Romein bleek een aangename verrassing, als we de 'geluiden' uit de zaal mogen geloven.

Enthousiaste reacties op nieuw materiaal

Nadat Anneke van Giersbergen in 2007 besloot The Gathering te verlaten om meer tijd aan haar familie en persoonlijke muziekprojecten te wijden, startte ze datzelfde jaar nog de band Agua de Annique. Er kwam een aantal albums uit maar in 2011 ging Van Giersbergen helemaal solo verder, onder haar eigen naam. Eind 2011 stond ze in het voorprogramma van Within Temptation en toerde zij met hen door onder andere Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Haar nieuwe soloalbum Everything Is Changing kwam op 20 januari 2012 uit. Van Giersbergen toert dit voorjaar door Nederland en deed afgelopen weekend Poppodium Romein aan. De goed gevulde zaal reageerde enthousiast op het nieuwe materiaal.---

Gezien: Anneke van Giersbergen + The Jacks
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: zaterdag 25 februari 2012
Opkomst: volle bak