Omrop Fryslân Klipkar+ Clip Award: and the nominees are...

Friese Popawards 2012: Omrop Fryslân Klipkar+ Clip Award

Redactie 3voor12/Friesland ,

Vergeet MTV en al helemaal hun MTV Awards! De Friese Popawards staan voor de deur. Zaterdag 8 december vindt de FPA plaats na afloop van het jubileumfeest van Friesland Pop in Stadsschouwburg De Harmonie. 3voor12/Friesland neemt je alvast mee naar het podium en stelt de genomineerden voor. Voor de Omrop Fryslân Klipkar+ Clip Award zijn genomineerd...

De Hûnekop - Fersûp De Kater
Naast hun nominatie voor de Friese Popprijs komt De Hûnekop ook in aanmerking voor de Omrop Fryslân Klipkar+ Clip Award. De single Fersûp De Kater is afkomstig van het derde album van de arbeidersrockband, Psalms Foar De Ruchhouwer, die dit jaar werd uitgebracht. De populaire Friese band heeft met de single en de clip weer de goede snaar geraakt: de geweldige Friese sound met een humoristische knipoog.

Daily Bread – Loverst
Deze vierkoppige band bracht dit jaar naast de EP, The Present, ook hun tweede album uit, genaamd Iterum. Loverst is de eerste single van de EP waarmee de band een nieuwe sound wil laten horen. Zelf omschreven als grootser, toegankelijker, donkerder en meer volwassen. De clip van Loverst toont naast vele mooie beelden en effecten een hoop van deze nieuwe aspecten.

Meindert Talma & de Rode Kaarten – Koning Van De Kluts
De samenwerking tussen Meindert Talma, al jaren bekend als Friese singer-songwriter, en de gelegenheidsband de Rode Kaarten heeft gezorgd voor vele mooie nummers, waaronder deze, Koning Van De Kluts. Deze was onderdeel van een reeks songs behorende bij het boek Eenmaal Oranje. De tracks gaan niet zozeer over het voetbal zelf, maar vertellen de grote verhalen van spelers. Zeker een kanshebber!

Thomas Azier – Red Eyes
Deze jonge singer-songwriter wil de wereld veroveren met zijn sterke electropop liedjes en geweldige bravoure. Na een periode in Berlijn bracht Thomas Azier dit jaar zijn debuut-EP uit waarvan Red Eyes de eerste single is. Red Eyes is een heerlijk nummer waarbij je wordt meegetrokken in een bepaalde wereld: mysterious, onheilspellend en spannend. Volgend jaar hoopt dit grote Nederlandse talent zijn eerste debuutalbum uit te brengen.

Jelle B – De Pionier
Een optreden van Jelle B staat garant voor veel plezier, lol en genieten. De zanger/guitarist begon zijn carrière op Ameland en doet tegenwoordig zo’n tweehonderd optredens per jaar. Vorig jaar november werd zijn tweede single, De Pionier, gelanceerd en is een vertaling/bewerking van 39, de bekende hit van Queen. De single werd enorm goed ontvangen en werd onder andere uitgeroepen tot Bliksemschijf en Paradeplaat bij Radio Continu en TROS. Jelle’s debuutalbum Tijdloos ligt sinds begin dit jaar in de schappen.

De winnaar van de Omrop Fryslân Klipkar+ Clip Award wint een geldbedrag van €500,-, gesponsord door Omrop Fryslan.