LC Publieksprijs: And the nominees are...

Friese Popawards 2012: LC Publieksprijs

Redactie 3voor12/Friesland ,

Vergeet MTV en al helemaal hun MTV Awards! De Friese Popawards staan voor de deur. Zaterdag 8 december vindt de FPA plaats na afloop van het jubileumfeest van Friesland Pop in Stadsschouwburg De Harmonie. 3voor12/Friesland neemt je alvast mee naar het podium en stelt de genomineerden voor. Voor de LC Publieksprijs zijn genomineerd...

Beachrockers Festival
Al vier jaar is het Beachrockers Festival in Noord-Nederland een waar begrip voor iedereen die van een goed dance feestje houdt in de zomer. Dit jaar was er sprake van een ijzersterke line-up: Partysquad, Gregor Salto, Billy the Klit, Yellow Claw, Irwan, D-Rashid en lokale helden zoals Steff da Campo, Praia del Sol, Punish & Dani-L Mebius zetten Sint-Nicolaasga op hun kop. Nieuw dit jaar was de zogenoemde ‘Mengelmoes-stage’, met een cocktail aan verschillende muziekstijlen. 

Club Red
Na het faillissement van Club Noa was daar gelukkig een nieuwe hot-spot voor alle uitgaansliefhebbers: Club Red. Met een stijlvol interieur, bekwaam personeel, Tuesday Student Nights en elke maand een scala aan originele themafeesten heeft Club Red bewezen nu al een serieuze uitgaansplek te zijn in Leeuwarden.

Into the Great Wide Open
Dit festival op Vlieland biedt aan alle liefhebbers van alternatieve muziek de mogelijkheid volledig los te gaan middenin de natuur. Niet alleen muziek, maar ook beeldende kunst, film en uitdagende kinderactiviteiten staan hier centraal. Afgelopen jaar vond de vierde editie plaats met grote namen als Franz Ferdinand, Alt-J, Gregory Porter en Savages. In combinatie met een verantwoordelijk gevoel voor duurzaamheid was dit een editie om niet gauw te vergeten.

HET VATICAAN
Deze Friese stonerrockband komt nog maar net kijken, maar weet met haar opvallende uitspraken en inspirerende teksten de aandacht van de pers zeker te trekken. Ze verzorgden vorig jaar het voorprogramma van Shaking Godspeed en stonden in februari dit jaar op de planken van Podium Asteriks. 

Jailbreak Festival
Het Jailbreak Festival brengt een compleet nieuw concept in Leeuwarden onder de aandacht. In de voormalige gevangeniscellen van De Blokhuispoort nemen ’s lands beste tatoeëerders plaats en zijn er exclusieve tentoonstellingen, marktjes en bekende sprekers. Milwaukee Wildmen, The Deaf, Cuban Heels en Peter Pan Speedrock verzorgden op zaterdagavond 14 juli een uitverkocht programma. 

Dokk’em Open Air Festival
Dit jaar was het alweer tijd voor de zevende editie van dit metalfestival nabij Dokkum. Zo stond er een diverse groep aan talentvolle metalacts die als doel hadden elke bezoeker van zijn of haar sokken te blazen. En dat is gelukt. Moonspell, The Gathering en het Noorse Trail of Tears gaven een uniek optreden weg. 

Oerol muziekprogrammering
Het uiterst bekende theaterfestival op Terschelling genaamd Oerol is bij vrijwel iedere Nederlander bekend. Verrassend genoeg stonden in de editie van 2012 grote namen van internationaal niveau op het programma: Cocorosie en Hjaltalin. De eer gaat volledig uit naar muziekprogrammeurs Harry Hamelink en Marcel Haug. Zij verzorgen sinds 2011 de programma’s van het Oerol. Een ijzersterk duo als je het ons vraagt en dit heeft geleid tot een onvergetelijke Oerol-editie. 

Café Scooters
Al jaren een populair muziekcafé in het centrum van Leeuwarden is Café Scooters. Elke vrijdag- en zaterdagavond kun je hier voluit genieten van live muziek, elke woensdag is het Mr Brights Quiz Night , elke  donderdag mag je zelf je muzikaliteit ten gehore brengen en elke tweede dinsdag en laatste vrijdag van de maand is er een jamsessie/open podium. Kortom: voor ieder wat wils en een belangrijk podium voor beginnende, Friese bands.

Big Bad Wolf Records
Big Bad Wolf Records houdt wel van luid en ruig. Vandaar dat er sinds 2008, met een flinke dosis aan passie, tweedehands en nieuwe cd’s en lp’s verkocht wordt aan iedere Friese Metalliefhebber. Dé plek als je op zoek bent naar limited editions, vreemde uitgaven en must-haves op het gebied van heavy metal.

Broken Brass Ensemble
Acht jonge, maar zeer bekwame muzikanten met invloeden van de New Orleans brass gecombineerd met hiphop, funk, blues en fanfare. We hebben het hier natuurlijk over het Broken Brass Ensemble. Ze zijn pas net begonnen, maar kunnen nu al optredens op grote festivals als het Oerol, Into the Great Wide Open en Noorderzon afstrepen van hun to-do-lijstje. Ook bliezen ze hun publiek omver in clubs als Paard van Troje (Den Haag), Vera (Groningen) en de Melkweg (Amsterdam) en staan ze komende januari op Noorderslag.

---
Je kan nog 1 dag stemmen op de LC Publieksprijs. De winnaar wint een mediacheque ter waarde van €2500,-