Friesland Pop Talent Award: And the nominees are...

Friese Popawards 2012: Friesland Pop Talent Award

Redactie 3voor12/Friesland ,

Vergeet MTV en al helemaal hun MTV Awards! De Friese Popawards staan voor de deur. Zaterdag 8 december vindt de FPA plaats na afloop van het jubileumfeest van Friesland Pop in Stadsschouwburg De Harmonie. 3voor12/Friesland neemt je alvast mee naar het podium en stelt de genomineerden voor. Voor de Friesland Pop Talent Award zijn genomineerd...

Mundo Park
Dat Mundo Park in een korte tijd een grote naam heeft gemaakt in de noordelijke provincies was al bijzonder maar dat ze in 2012 door zouden groeien op landelijk niveau kwam als een aangename verrassing. Deze band stond niet alleen op het MadNes festival maar ook op Eurosonic. Ook waren ze te gast bij 3FM Bring It On en stonden ze op het Freeze festival.

Yellow House 21
De in 2010 opgerichte band Yellow House 21 heeft een enerverend jaar achter de rug. Wat begon als een idee in Ierland werd nog groter toen ze als cultureel uitwisselingsproject naar Irak gingen. Na een geslaagd concert in Irak won deze jonge band de Kleine Prijs van Friesland 2012. Dit zette Yellow House 21 goed op de kaart, want na het winnen van deze prijs stonden ze op Zandstock, Noorderzon en het Freeze festival. 

Thomas Azier
Thomas Azier besloot een aantal jaren terug te vertrekken naar Berlijn om daar te gaan werken aan zijn muziek. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen want begin 2012 heeft deze elektronische popartiest zijn debuut EP geproduceerd en uitgebracht, waarna nummer twee al snel volgde. Ook 2013 beloofd voor Thomas Azier een goed jaar te worden, want de release van zijn derde EP staat gepland voor in de zomer. 

Hille Stellingwerf
Op 8 december is het lange wachten voor Hill Stellingwerf voorbij. Het optreden in de Melkweg in Amsterdam. Dan wordt er uitgevochten wie de Grote Prijs van Nederland 2012 wint. Samen met zijn recent samengestelde band zit hij veel in de oefenruimte maar dat hij het gaat maken mag wel duidelijk zijn aangezien hij al heeft getekend bij een muziekuitgeverij en er toonaangevende labels interesse in hem hebben.

Snoet & Smoel
Het duo Marcel Caron en Ico Bal a.k.a. Snoet & Smoel heeft eind vorig jaar hun promoablum uitgebracht en zijn nu druk bezig in hun studio met produceren. De heren, beide afkomstig van de Academie voor Popcultuur, willen met hun werk een positieve bijdrage leveren aan de popmuziek.