Friese Popprijs: And the nominees are...

Friese Popawards 2012: Friese Popprijs

Redactie 3voor12/Friesland ,

Vergeet MTV en al helemaal hun MTV Awards! De Friese Popawards staan voor de deur. Zaterdag 8 december vindt de FPA plaats na afloop van het jubileumfeest van Friesland Pop in Stadsschouwburg De Harmonie. 3voor12/Friesland neemt je alvast mee naar het podium en stelt de genomineerden voor. Voor de Friese Popprijs zijn genomineerd...

De Hûnekop
Van country tot punk rock, het arbeidersrock trio De Hûnekop, zet altijd de meest energieke optredens neer. De Friese band bracht al twee albums uit met Friestalige liedjes en doet zo’n 60 optredens per jaar. Met een steeds grotere fanbase en veel nieuwe projecten voor 2013 kan De Hûnekop alleen maar veel groter worden. 

Mr. Wallace
Deze succesvolle zevenkoppige band, pas in 2010 begonnen, kende dit jaar een drukke agenda met uitschieters op het Eurosonic Festival en een geweldige support-act in een uitverkocht Paradiso. Met nieuwe songs geschreven door frontvrouw Renske en bandlid Pieter staat er in 2013 weer een hele hoop moois op de planning. Geweldige ska-muziek laat overal het dak eraf schieten! Mr. Wallace verovert heel Nederland. 
 
Elske DeWall
In 2008 tekende, de in Veenwouden geboren singer-songwriter Elske een contract bij de Universal Music Group. Hierna raakte  haar carriere in een stroomversnelling kwam wat al snel resulteerde in een eerste album in 2010. Dit jaar kwam haar tweede album op de markt en zong ze een duet met Jan Dulles van de 3J’s, Geef mij een naam, waarmee ze landelijk bekend werd. En met daarnaast het zingen van de titeltrack van de RTL serie Moordvrouw en het mooie I Believe van de Danerolles reclame gaat deze Friese schone als een speer!
 
Iris Kroes
Niemand had het gedacht, maar de pas 20-jarige Iris, geweldige harpiste en zangeres uit Drachten, won begin dit jaar The Voice of Holland. Deze levensgenieter bracht daarna haar eerste soloplaat First uit waarvan drie singles zijn uitgebracht. Samen met mede-Voice kandidaat Charly Luske staat ze 16 december op het marktplein van Gouda om te schitteren in het eigentijdse ZAPP Kerst met de Zandtovenaar. Iris werkt hard om in 2013 haar tweede studioalbum met zelfgeschreven nummers uit te brengen. 
 
King Kong Records
Vreemde eend in de bijt. King Kong Records, de platenzaak gevestigd aan de Voorstreek sluit de lijst met genomineerden af. Deze gezellige muziekzaak staat bij velen bekend als de beste platenzaak van Friesland met een groot assortiment, goede prijzen en een scala aan vinyl. King Kong Records is een belangrijke schakel voor de Friese popindustrie en hun publiek. 
 
De winnaar van de Friese Popprijs wint een geldbedrag van €1500,-.