Moke krijgt Romein in beweging

IJzersterke band laat zich van beste kant zien in Leeuwarden.

Tekst: Emile van Doorn | Foto's: Bouke Stienstra ,

De entreeprijs was voor Romein met 16 euro aan de hoge kant. Maar dat was terecht want Moke maakte het waar. Ze speelden de stevige nummers lekker achter elkaar door afgewisselend met her en der een bekende radio hit. Zanger Felix Maginn heeft lekker weinig woorden nodig om duidelijk te maken waar de band voor staat.

Moke maakt het waar

Moke kreeg de mensen gedurende de show steeds meer in beweging en de zaal was zeer goed gevuld. Drummer Rob Klerkx viel op door zijn strakke en spannende partijen, maar vooral was het mooi om te zien hoe bij simpelere partijen echt uit zijn dak lijkt te gaan. Phill Tilli onderscheidde zich wederom als gitarist door met zijn sterke sound elke toon precies goed in de nummers te plaatsen.

Omdat het voorprogramma Tangarine op het laatste moment afhaakte vanwege ziekte kregen de lokale helden van A Letter Home de kans zich weer te laten zien. De liedjes van de band zijn nog een beetje voorspelbaar en de sound nog een beetje lief, maar de show is enthousiast en goed. Zanger Marein van Wifferen valt op door zijn mooie heldere stemgeluid en bassist Kahlem Merchant door zijn technisch vaardige spel. Een ideale opwarmer voor elke band in Friesland.

Gezien: Moke + A Letter Home
Waar: Poppodium Romein
Wanneer: 14 december 2012
Opkomst: Goed gevuld