Elske DeWall wint Friese Popprijs 2012

Friese Popawards uitgereikt in Stadsschouwburg De Harmonie

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Elske DeWall heeft de Friese Popprijs 2012 gewonnen. De 27-jarige zangeres kent een sterk jaar met de release van haar tweede album en de bijbehorende tournee. Met het winnen van de Friese Popprijs laat ze de andere genomineerden Mr. Wallace, King Kong Records, Iris Kroes en De Hûnekop achter zich. De Hûnekop wist nog wel de Omrop Fryslân Klipkar+ Clip Award in de wacht te slepen. Ook Thomas Azier en Oerol vielen in de prijzen.

De Friese Popprijs 2012 is gewonnen door Elske DeWall. De zangeres bracht dit jaar het goed ontvangen album Brave uit en mag gezien worden als hét gezicht van de Friese pop. In haar dankwoord besteedde Elske vooral aandacht aan de andere genomineerden en riep op tot een groot applaus voor iedereen in de Friese popcultuur. 
De Friese Popawards werden dit jaar uitgereikt na afloop van het jubileumfestival van Friesland Pop in Stadsschouwburg De Harmonie.

De Leeuwarder Courant Publieksprijs ging verrassend naar Oerol. Het festival op Terschelling heeft de prijs te danken aan het sterke muziekprogramma en liet onder andere het Broken Brass Ensemble, Jailbreak Festival en het veelbesproken HET VATICAAN achter zich. Thomas Azier kreeg de Friesland Pop Talent Award toegewezen. De in Berlijn woonachtige zanger kon zelf niet aanwezig bij de uitreiking maar liet in een dankwoord via Jan Pier Brands weten de prijs als een eer en erkenning te zien voor zijn werk. 
Hoewel De Hûnekop naast de Friese Popprijs greep, vielen de heren toch in de prijzen. Met de clip van Fersûp De Kater wisten het drietal de Omrop Fryslân Klipkar+ Clip Award in de wacht te slepen.