Asbest gevonden in Blokhuispoort

Iris Bos ,

In de theaterzaal van de Blokhuispoort is asbest gevonden. Er is echter geen reden tot paniek. De asbest is gevonden in de vloer van de zaal en vormt dus geen direct gevaar. Wel heeft het consequenties voor de programmering van de gebruiker van de zaal, Podium Asteriks.

Donderdagochtend verscheen het bericht dat er asbestsporen zijn gevonden in de theaterzaal van de Blokhuispoort, beter bekend als Podium Asteriks. Geen reden tot stress, want heel erg blijkt het allemaal niet te zijn. De asbest is gevonden in de lijmlaag van de vloer. Als deze verder zou slijten, zou er asbest kunnen vrijkomen. Gevaarlijk? Ook dat niet. Experts hebben laten weten dat vrijwilligers, bands en bezoekers er niets van merken. Op dit moment beraadt Carex, de beheerder van het pand, zich samen met de Rijksgebouwendienst op verdere maatregelen.

Het heeft echter wel enkele consequenties voor de laatste shows van Asteriks van dit jaar. Drive Like Maria, die vrijdag in de oude gevangenis speelt, zal op het podium staan in het cellenblok (vanwege de grotere capaciteit zijn er ook meer kaarten beschikbaar) en I Am Oak zal in maart alsnog in onze noordelijke stad spelen. De allerlaatste show van het jaar, How To Throw A Christmas Party, zou al plaatsvinden in de Grote Kerk op 22 december. De shows in 2013 zullen vooralsnog doorgaan als gepland.