Peter Pan Speedrock headliner Jailbreak Festival

Niels Lahuis ,

De Eindhovense formatie Peter Pan Speedrock is dit jaar de headliner op het Jailbreak Festival. Dat werd vanmiddag door de organisatoren bekend gemaakt op Omrop Fryslân. Daarnaast zullen ook bands als The Deaf en Cuban Heels een optreden geven in de Blokhuispoort.

Het debuterende Jailbreak Festival heeft vanmiddag op Omrop Fryslân de line-up voor het muzikale onderdeel bekend gemaakt. Peter Pan Speedrock werd daarbij bevestigd als headliner. "Als er een band past om te spelen in een oud cellenblok waar de hele dag is getatoeëerd en letterlijk bloed zweet en tranen liggen, dan is het Peter Pan Speedrock wel", aldus organisator Jacco de Boer. Het Jailbreak Festival is de enige keer dat de band Noord-Nederland aandoet de komende tijd.

Naast de Eindhovense speedrockformatie zal ook de Haagse band The Deaf een optreden verzorgen. De band rond Di-Rect gitarist Spike was al eerder bevestigd door de organisatie. De line-up wordt verder aangevuld met garagerockband Cuban Heels, Birth of Joy en de Milwaukee Wildmen. De komende maanden zal de organisatie meer toevoegingen aan het programma bekend maken. "We hebben nog wat meer verrassingen in petto", verklaart Jacco de Boer.

Het Jailbreak Festival is niet alleen voor de muziekliefhebber bestemd. Het tweedaagse evenement is ook te omschrijven als een Tattoo - en Kustom Kulture festival. 
Talloze Tattoo artists zullen hun werk exposeren en uiteraard mag de koning van de tatoeages, Henk Schiffmacher, ook niet ontbreken. Ook DWDD huisdichter Nico Dijkshoorn staat op het programma.

---
Het Jailbreak Festival vindt plaats op 14 en 15 juli in de Blokhuispoort Leeuwarden. Er zijn nog kaarten.