Netwerk je suf op de Muzikantendag

Een bericht voor alle muzikanten in Friesland!

Peter Dijkstra ,

In Poppodium Romein is het zaterdag een komen en gaan van jonge muzikanten die op zoek zijn naar handvatten om verder te komen in hun muzikale carrière. Programmeurs, vertegenwoordigers van platenlabels en radiozenders, ervaren artiesten en andere muziekprofessionals zijn tijdens de Muzikantendag On Tour beschikbaar om daarbij te helpen.

Het valt niet altijd mee voor een beginnende muzikant. Vaak zit je vol vragen. Hoe kom ik op de radio? Hoe kom ik op de grote festivals? Hoe zorg ik dat mijn muziek onder de aandacht komt van programmeurs en platenlabels? Hoe werkt het eigenlijk met contracten en muziekrechten? Vragen die tijdens de Buma en Sena Muzikantendag On Tour beantwoord kunnen worden.

Gedurende de Muzikantendag krijg je de kans om je demo te pluggen, je netwerk uit te breiden en meer informatie te vergaren over het muzikantschap. Tijs van Liemt (3FM), Kimberly van der Velden (Daily Bread) en andere professionals uit de industrie nemen zitting in panels over onder meer je plaat op de radio krijgen en verhuizen naar de Randstad. Daarnaast geven muzikanten als Torre Florim (De Staat) en Perquisite workshops over bijvoorbeeld productie en compositie. Verder kun je luisteren naar interviews en leren van de succesverhalen van Destine, Dope D.O.D. en Jungle By Night.

Veruit het populairste onderdeel van de Muzikantendag blijkt toch altijd de individuele demospreekuren. Geen wonder, want dit is voor jouw als muzikant dé kans om je muziek één op één te bespreken met professionals uit de muziekindustrie. Meer dan twintig experts van onder andere 3voor12, 3FM, Top Notch, 3SMusic en Friendly Fire zitten klaar om je demo te beoordelen en feedback te geven.

Dus muzikanten: vergeet uw demo’s en visitekaartjes niet zaterdag!

---

De Muzikantendag Leeuwarden is op zaterdag 28 april van 11.00 tot 19.00 uur in Poppodium Romein. Het volledige programma vind je hier.