Kim Janssen en Isbells raken de gevoelige snaar Kim Janssen en Isbells raken de gevoelige snaar

Podium Asteriks in het teken van melancholie

, Tekst: Fabian Samidjono | Foto's: Ruben van Vliet

Kim Janssen en Isbells raken de gevoelige snaar

Podium Asteriks in het teken van melancholie

Tekst: Fabian Samidjono | Foto's: Ruben van Vliet ,

We leven in een tijd waarin de ratio overuren lijkt te draaien. Je ware emoties laat je pas zien zodra er een gegarandeerd gevoel van geborgenheid is vastgesteld. In het publieke domein zul je dan ook niet snel iemand een traantje zien wegpinken. Muziek weet echter een brug te slaan tussen ratio en emotie waardoor er in het huidige tijdsbestek toch nog een beetje romantiek te bespeuren valt. Zo ook vanavond. Kim Janssen en Isbells weten de gevoelige snaar te raken.

Lichtgevoeligheid

Het is duidelijk, de emotie die vanavond de boventoon voert is melancholie. De zaal is vol. De lichten zijn gedimd. Meisjes staan met hun ogen dicht, armen slap hangend naast hun lichaam. Ze draaien lichtelijk om hun as, verzonken in gedachten. Kim Janssen speelt.

Veel nummers hebben iets weg van Beirut, Sufjan Stevens of een combinatie daarvan. Qua lichtgevoeligheid zitten deze artiesten in ieder geval allemaal op dezelfde frequentie. De nummers steken goed in elkaar en worden met uiterste precisie gespeeld.

Gevoel van eenheid

Inmiddels hebben de echtpaartjes zich aan elkaar geklampt. De singles zijn goed te onderscheiden van de koppels. ‘Ssssht, sssht’ klinkt het door de zaal. Isbells is aan het spelen. Praten is uit den boze want iedereen kan alles horen. De Belgen krijgen het voor elkaar om het publiek mee te laten hummen met een nummer. Er ontstaat een gevoel van eenheid.

In tegenstelling tot Kim Janssen kent Isbells meer pieken in hun muziek waarbij de aandacht meteen getrokken is. Zo wordt er een flinke gitaarsolo gespeeld (uiteraard met veel galm), zodat het contrast tussen hele rustige stukken en drukkere gedeelten wordt benadrukt. Het publiek reageert er positief op. De blijdschap is van de gezichten af te lezen.

Traantje wegpinken

Het laatste nummer is gespeeld. Er heerst een ontspannen sfeer in de zaal. Iedereen keert rustig huiswaarts. De artiesten hebben hun werk goed gedaan. De gemoedstoestand van de muziek is overgeslagen op het publiek. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Nu eerst thuis een traantje wegpinken op de bank.

---
Wie: Isbells + Kim Janssen
Waar: Podium Asteriks
Wanneer: donderdag 12 april 2012
Opkomst: uitverkocht

Kim Janssen en Isbells raken de gevoelige snaar

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland